עוגיות שוקולד רעידת אדמה

עוגיות שוקולד רעידת אדמה 

עוגיות מושלגות יפהפיות. יש מגוון רב של מתכונים לסוג הזה של העוגיות. ניסיתי כל מני מתכונים עם שוקולד מריר מומס או רק קקאו בכל מני שילובים. המתכון הזה גבר על כל השאר ואני מכינה אותו שנים רבות

עוגיות רעידת אדמה

מצרכים

ל 40-50 עוגיות

140 גרם סוכר (3/4 כוס פחות כף) מי שלא אוהב מתוק יכול להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס
100 גרם חמאה מומסת (לא רותחת)
2 ביצים גודל
L
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס או 5 כפות) מי שאוהב מריר יותר אפשר להוסיף עוד 20 גרם קקאו
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות
150 גרם אבקת סוכר, לציפוי העוגיות לפני האפייה

אופן הכנה

·         לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה

  • להקציף יחד סוכר וחמאה כחמש דקות. להוסיף תמצית וניל וביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה. לנפות קקאו, קמח ואבקת אפיה, להוסיף לקערת המערבל ולערבל במהירות נמוכה. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ. להעביר את התערובת לכלי שטוח, לסגור עם מכסה או ניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים או שעה במקפיא
  • לנפות אבקת סוכר לקערה. ליצור כדורים קטנים (בקוטר של כ- 2 ס"מ) ולגלגל אותם באבקת סוכר, להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
  • אופים את העוגיות 8-10 דקות ולא יותר! חשוב מאוד להקפיד על זמני אפיה
עוגיות רעידת אדמהעוגיות רעידת אדמה


עוגיות רעידת אדמה

הערות והצעות

  1. חובה לחמם את התנור 10 דקות לפני אפיית העוגיות אחת הסיבות שבגללה העוגיות לא יאפו כראוי היא הכנסת התבנית לתנור קר.
  2. בקיץ, ימים חמים הבצק מתחמם מאוד מהר. לכן שעה במקפיא לא מספיקה! הוסיפו עוד זמן הקפאה או קירור במקרר. בתהליך העבודה ,גלגול העוגיות וסידורן בתבנית שימו לב שהבצק לא נהייה נוזלי. אם הבצק רך מידי ומתחיל לנזול יש להחזירו להקפאה או לקירור
  3. שכתוב 40 - 50 עוגיות למתכון זה אומר שיצאו לכם לפחות 2 תבניות של עוגיות .שימו לב שכמות כזאת לא מתאימה לתבנית אחת. הצפיפות תגרום לכם לקבל עוגייה אחת גדולה, ענקית
  4. את המתכון הזה מצאתי בגיליון של עיתון האוכל על השולחן, משנת 2009,גליון מס' 217. המתכון נקרא עוגיות כספת של מיכאל מוסינזון