ריבועי שוקולד ללא אפייה

 ריבועי שוקולד ללא אפייה

ריבועים מתוקים מביסקוויטים ,קרם שוקולד מבושל עם שוקולד מריר ושוקולד חלב וציפוי גאנאש שוקולד למי שאוהב שוקולד זה פינוק משגע. ממליצה להשתמש בשוקולד איכותי כזה שטעים לכם בקיץ אני שומרת את  ריבועי שוקולד ללא אפייה במקפיא ובחורף הם נחים להם במקרר

ריבועי שוקולד ללא אפייה

מצרכים

תבנית מרובעת בגודל 30 על 40 ס"מ ,64 ריבועים

500 גרם ביסקוויטים (2 שרוולים)
150 גרם שוקולד מריר רצוי 60% מוצקי קקאו
100 גרם שוקולד חלב (לפרווה שוקולד מריר)
320 מ"ל חלב (1 כוס ועוד שליש כוס) לפרווה חלב צמחי מכל סוג
40 גרם קקאו (4 כפות)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
200 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה מכל סוג או שמן קוקוס בכמות של 160 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות נס קפה

ציפוי גאנאש שוקולד

250 מ"ל שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית)
300 גרם שוקולד מריר קצוץ רצוי 60% מוצקי קקאו
60 מ"ל ליקר אמרטו או ברנדי (1/4 כוס) אם לא רוצים אלכוהול שימו חלב
50 גרם שוקולד לבן (יש שוקולד לבן טבעוני או פרווה בהתאם)
תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה בגודל 30ס"מ על 25 ס"מ
100 גרם קוקוס או פתי בר טחון גס או אגוזים קלויים קצוצים גס לפיזור על נייר האפייה

ריבועי שוקולד ללא אפייה

אופן הכנה

  • בסיר בינוני לשים חלב, סוכר, קקאו, תמצית וניל ונס קפה. לבשל על חום בינוני ולערבב עם מטרפה כשחלב מתחיל לרתוח להוסיף שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוצים, להחליש את האש ולערבב ללא הפסקה עד שהשוקולד נמס לגמרי. לכבות את האש ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות קטנות, לערבב עד שהחמאה נמסה
  • לרסק את הפתי בר אני אוהבת להשאיר חתיכות בגודל בינוני ולא לטחון הכל לאבקה כדי שיהיה פריך ,לשפוך את תערובת השוקולד על  הביסקוויטים ולערבב היטב
  • לפזר על נייר האפייה קוקוס (או מה שבחרתם אם זה לא קוקוס) באופן שווה ולהעביר את תערובת הביסקוויטים בעדינות לתבנית, אני מרטיבה את הידיים ומשטחת את התערובת בעדינות. להעביר למקפיא למשך שעה ובזמן הזה להכין את הציפוי
  • ציפוי גאנאש שוקולד להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה על השוקולד הקצוץ, להמתין שתי דקות שהשוקולד יתחמם ולערבב עם מטרפה לקבלת  נוזל חלק וללא גושים. להוסיף את הליקר (לא חובה. הליקר מוסיף טעם רק אם אוהבים) ולערבב, להוציא את התבנית מהמקפיא ולשפוך עליה את הציפוי שיכסה באופן שווה את תערובת הפתי בר. להחזיר למקפיא לשעתיים לפחות
  • עיטור שוקולד לבן לחמם שוקולד לבן להמסה מלאה במיקרוגל או בבן מארי להעביר לשקית זילוף קטנה ,לשים לב לגזור חור ממש קטן ולצייר על תערובת הריבועים שחיכתה לנו במקפיא. לתת לשוקולד להתקשות ,זה יקרה די מהר כי התערובת קפואה ולחתוך לריבועים , לסדר בקופסאות ולאחסן במקפיא או במקרר
ריבועי שוקולד ללא אפייה