עוגת גבינה אפויה וקלה ללא גלוטן
עוגת גבינה אפויה וקלה מבחינת הכנה וגם
מבחינת קלוריות.
העוגה נאפית ללא בסיס ולכן אני אופה אותה בתבנית פיירקס עגולה או
מלבנית.
העוגה ללא גלוטן, אני משתמשת בקמח תפוחי אדמה והיא קלה מבחינת הכנה וגם
מבחינת קלוריות.
אם רוצים להתפנק מגישים אותה עם מעדן פרי מעל אני אוהבת מעדן דובדבנים
זה שילוב מעולה
מצרכים
תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24 ס"מ ובגובה 7 ס"מ
500 גרם גבינה לבנה (השתמשתי ב- 5%)
3 ביצים גודל L מופרדות
130 גרם סוכר (2/3 כוס)
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
50 גרם קמח תפוחי אדמה (5 כפות) או קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגורדת
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-220 מעלות
- בקערה גדולה לשים גבינה
לבנה,1/3 כוס סוכר, קמח תפוחי אדמה, תמצית וניל ,גרידת לימון וחלמונים ולערבב
היטב עם מטרפה. להוסיף את החלב ולהמשיך לטרוף לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- בקערה בינונית להקציף חלבונים, להוסיף
בהדרגה 1/3 כוס סוכר לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה. לקפל את הקצף בשתי פעמים
לתערובת הגבינה. להעביר את התערובת לתבנית
- להכניס את התבנית לתנור למדף
העליון של התנור ולהפעיל את התנור על מצב של גריל עליון למשך 5 עד 10 דקות
לקבלת גוון חום כהה, לשים לב לא לשרוף, יש להשגיח במשך הזמן הזה. ברגע שהעוגה
מקבלת גוון חום, להוציא אותה מהתנור. להחליש את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות
ולהשאיר את דלת התנור פתוחה, לא לשכוח לבטל מצב גריל של התנור (נשאיר דלת
תנור פתוחה כדי להוריד את הטמפרטורה) להעביר סכין חד סביב העוגה כדי להפריד
את קרום העוגה מן הדפנות. להחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה של 45 דקות (עם
דלת תנור סגורה כמובן) אפייה במדף האמצעי של התנור.
- לכבות את התנור ולהשאיר את
העוגה בפנים למשך 20 דקות נוספות. להוציא את העוגה לקירור מלא מחוץ לתנור
ולהעביר אותה למקרר
- העוגה במיטבה יום אחרי האפייה.
לזכור שאין לה תחתית ולהיעזר בכף שטוחה להוצאת עוגה מהתבנית. אני אוהבת להגיש
את העוגה עם מעט אבקת סוכר או מעדן פרי. נהדרת גם עם סלט פירות טרי