עוגת משמשים מעולה המבשרת את בוא הקיץ
מצרכים
תבנית מלבנית בגודל 30 ס"מ על 25 ס"מ או עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ
בצק
420 גרם קמח (3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם סוכר (1 כוס)
200 גרם חמאה
1 ביצה
3 כפות חלב או מיץ תפוזים
מלית
650 גרם משמשים טריים ובשלים
4 כפות ריבת משמש או תפוז (אני מעדיפה משמש)
4 - 5 כפות סוכר
אופן הכנה
בצק
בקערת
המערבל עם וו גיטרה או פשוט להכין בלישה ידנית,. לנפות יחד קמח ואבקת אפיה. להוסיף פנימה סוכר וקוביות חמאה. לערבל יחד עד
שנוצרים פירורים, להוסיף ביצה וחלב ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק אחיד. לחלק את
הבצק לשני חלקים שליש ושני שליש.
את החלק
הגדול לרדד על גבי נייר אפיה לגודל גדול יותר ב- שלושה ס"מ מרוחב התבנית, כדי
שיהיה לנו בצק לרפד את השוליים.
להעביר את הבצק בעזרת נייר
האפייה לתבנית ולהדק את הבצק לדפנות התבנית בגובה של כשני ס"מ.
מלית משמשים
לשטוף
היטב את המשמשים, להוציא את הגלעין ולפרוס לפרוסות דקות. להעביר לקערה בינונית ,להוסיף סוכר
ולערבב היטב. לחמם את הריבה במיקרוגל כמה שניות או במחבת על הכיריים ,לערבב היטב
לקבלת ריבה חלקה. לצנן מעט ולמרוח על גבי הבצק שבתבנית.
צריך להעביר את המשמשים שחתכנו לתבנית
(בניגוד לשזיפים, המשמש הנו פרי יותר מוצק ועם פחות נוזלים ולכן בדרך כלל אין צורך
לסנן אבל אם אתם רואים שהצטברו הרבה נוזלים בקערה כדאי לסנן)
לפזר את המשמשים
בצורה שווה בתבנית. את הבצק שהשארנו בצד יש לפורר
לחתיכות בינוניות מעל המשמשים.
להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45-50 דקות. מאחסנים את העוגה במקרר, מכוסה
היטב.
הערות והצעות
- אפיה - אני אופה 25 דקות בחלק התחתון של התנור ואח"כ מעלה את העוגה לחלק האמצעי של התנור לעוד כ- 25 דקות עד שהעוגה מוכנה.
- פרווה- חמאה מחליפים במרגרינה ולא בשמן. שמן לא מתאים כאן. חלב בחלב צמחי או מים קרים.
- את העוגה יש לשמור בקירור ולהגיש בטמפרטורת החדר. אני תמיד מכינה כמה עוגות ומקפיאה עטוף היטב כי עונת המשמשים כה קצרה וזו עוגה שמאוד אהובה אצלנו בבית.