ריבועי באונטי
קוקוס ושוקולד, שילוב כל כך טעים
ואהוב. לכבוד פסח השתמשתי להכנת התחתית בעוגיות פסח (ביסקוויט יין) אני מודה, החבאתי
את הבאונטי עמוק במקפיא כי הילדים ארבו לו כמו ארבה
ואני שומרת את ריבועי הבאונטי לרגעים
מתוקים ומיוחדים
מצרכים
בסיס
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם ממרח נוגט אגוזים או ממרח שוקולד
230 גרם עוגיות פסח (עוגיות יין) או פתיתי קורנפלקס מתירס או ביסקוויטים רגילים
מלית קוקוס
220 גרם סוכר (1 כוס ועוד 2 כפות)
קורט מלח
90 מ"ל מים (1/3 כוס ועוד כף)
1 כפית תמצית וניל
1 פחית חלב קוקוס 400 מ"ל
300 גרם קוקוס טחון (3 כוסות)
ציפוי גאנאש שוקולד
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
מלית קוקוס - להרתיח בסיר בינוני סוכר, מים ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומרתיחים שוב. מוסיפים קוקוס ומבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב רציף עם כף עץ כדי שהנוזלים יספגו בקוקוס. מכבים את האש ומצננים כחצי שעה.
בסיס - טוחנים
את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים ומעבירים לקערה בינונית. ממיסים את השוקולד המריר, מערבבים שלא
יישארו גושים ומעבירים לקערה עם העוגיות הטחונות. מוסיפים את הנוגט ומערבבים לקבלת
תערובת אחידה. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אני עשיתי זאת עם ידיים רטובות
אחרת זה דביק ומעצבן! אז מידי פעם מרטיבים שוב את הידיים ומהדקים את התערובת
לתבנית. מעבירים למקפיא למשך 20 דקות. לאחר קירור תחתית הביסקוויט שוקולד, מורחים
מעל את מלית הקוקוס ומיישרים. מעבירים שוב למקפיא למשך שעתיים לפחות
ציפוי
שוקולד - שמים את השוקולד הקצוץ בקערת זכוכית. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד.
ממתינים כשתי דקות. מערבבים עם מטרפה לקבלת נוזל אחיד וללא גושים. שופכים את
הגאנאש על התבנית הקפואה ומיישרים על ידי טלטול התבנית מצד לצד בעדינות. מחזירים
להקפאה למשך הלילה, לפחות 8 שעות. חותכים לריבועים ומאחסנים במקרר או במקפיא בשכבה אחת ולא אחד על השני.