עוגת מוס שוקולד חלבה
העוגה קלה מאוד להכנה ללא ביצים חיות או ג'לטין. ניתן להכין אותה כמה ימים מראש ולשמור במקפיא
מצרכים
לתבנית בקוטר 26 ס"מ
בסיס עוגת שוקולד
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
15 גרם קקאו מנופה (1/2 1 כפות)
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת נס קפה
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס שמן
1 ביצה
120 מ"ל מים חמים (1/2 כוס)
מוס שוקולד מריר
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות אמרטי (ליקר שקדים)
3 כפות סוכר
מוס חלבה
120 גרם חלבה וניל חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ציפוי שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן הכנה
בסיס עוגת שוקולד - מערבבים יחד סוכר וקקאו, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים
נס קפה וסוכר וניל ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז, שופכים פנימה שמן וביצה ומערבבים עם מטרפה. מוזגים
מעל מים חמים וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. מעבירים לתבנית
מרופדת בנייר אפיה ואופים 15 דק' ב-180 מעלות. מצננים היטב.
מוס
שוקולד מריר - להמיס יחד שוקולד וחלב במיקרוגל על חום בינוני-נמוך, לערבב היטב עם
מטרפה לקבלת תערובת אחידה. לצנן לטמפרטורת החדר ולערבב פנימה את הליקר. להקציף
שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב (אך לא נוקשה מידי) ולקפל לתוך תערובת השוקולד בתנועות
קיפול עדינות. הכנת התבנית, להעביר סכין חד מסביב לבסיס עוגת שוקולד שהכנו, בשלב
הזה רצוי לשים שקף, לשפוך פנימה את תערובת המוס, לנער מעט וליישר. להעביר
למקפיא לשעה
מוס חלבה - להמיס
יחד שוקולד לבן, חלבה ו - 150 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל על חום נמוך. לערבב
היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצנן לטמפרטורת החדר. להקציף
יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה ו - 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. לקפל
בעדינות לתערובת החלבה להעביר את התערובת לתבנית, מעל מוס השוקולד וליישר. להחזיר
למקפיא למשך 8 שעות לפחות
ציפוי שוקולד - לשים
בקערת זכוכית שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוץ. להרתיח יחד שמנת וחלב ולשפוך מעל
השוקולד. לכסות למשך דקה (אני שמה קרש חיתוך מעל). לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת
אחידה וחלקה. להוציא את העוגה מהמקפיא ולשפוך מעל את הצפוי באופן שווה.
אם רוצים שהציפוי יהיה נוקשה מחזירים
למקפיא לעוד כמה שעות. אם רוצים את הציפוי מעט נוזלי מחזירים את העוגה ל-10 דקות
לייצוב הציפוי במקפיא ואז מעבירים אותה לצלחת הגשה ומשחררים מהתבנית. הציפוי ייזל
מעט מהדפנות אך יתייצב במקרר. העוגה מפשירה די מהר. יש לאחסן במקרר עד להגשה. העוגה טעימה גם
כשהיא מעט קפואה קצת כמו עוגת גלידה.
לחיתוך נקי שיראו את השכבות של העוגה
משתמשים בסכין חדה וחלקה (לא משוננת),טובלים את הסכין במים רותחים, מנגבים במגבת
נייר ופורסים חתיכה. כך יש לעשות בכל חיתוך ,במידה ורוצים חיתוך נקי וחלק