פאי שוקולד אישי
פאי שוקולד מבצק עוגיות שוקולד
צ'יפס במילוי פאדג' שוקולד עשיר
הכיף בפאי הזה שלא צריך לקרר את הבצק, לרדד ולהנדס אותו בתבנית.
מצרכים
ל- 18 יחידות פאי אישי
בסיס הפאי
75 גרם סוכר חום (1/3 כוס)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצתי וניל
100 גרם חמאה רכה
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר
מלית פאדג' שוקולד
200 גרם חלב מרוכז
100 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו
תבנית מאפינס (הבינונית עם שקעים בגודל
של רבע כוס)
אופן הכנה
בסיס הפאי
- לחמם תנור ל- 180 מעלות.
- בקערת המיקסר לערבב יחד עם וו גיטרה סוכר חום, סוכר לבן וחמאה. להוסיף תמצית וניל וביצה. לערבב לאחידות. לנפות יחד קמח ואבקת סודה לשתייה, לערבב פנימה מלח ולהוסיף לקערת המערבל. לערבב במהירות בינונית עד שמתקבל בצק. להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס וללוש מעט עם הידיים לפיזור אחיד של השוקולד צ'יפס בבצק.
- לחלק את הבצק ל- 18 יחידות, לגלגל לכדורים ולהניח במרכז כל שקע כדור. לאפות 10 דקות בדיוק, להוציא מהתנור ובעזרת כוס קטנה ליצור שקעים בבצק שאפינו (ראו תמונה) עכשיו יש לנו תחתיות פאי מבצק שוקולד צי'פס אותן נמלא במלית פאדג' שוקולד
מלית פאדג' שוקולד
- להמיס שוקולד מריר. להוסיף חלב מרוכז ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה.
- לנפות פנימה קקאו ולערבב.
- לשים כפית גדושה של מלית בתחתיות הפאי (לא להוציא את התחתיות מהתבנית!)
- לאפות 10 דקות. לצנן היטב
לפני שמשחררים מהתבנית, כדאי להעביר סכין סביב הפאי לפני שמוציאים מהתבנית.