טורט תפוחים משגע

עוגת תפוחים שהיא בעצם טורט אוורירי, גבוה וטעים

טורט תפוחים רך וגבוה עם הפתעת תפוחים וצימוקים בפנים ועיטור תפוחים עם קינמון. אפשר לגוון בסוגי התפוחים לפי מה שיש לכם בבית. נפלא לראש השנה, סוכות ובעצם כל השנה :) כדי שהטורט יהיה אוורירי חשוב להקציף היטב את הביצים לקצף סמיך ויציב ולקפל בהדרגה וממש בעדינות את הקמח לתערובת הטורט

הערות והצעות

אפשר להוסיף אגוזים מאיזה סוג שאוהבים. אין מיץ תפוחים? ניתן להחליף במים באותה הכמות. אני לא ממליצה לשים מיץ תפוזים כי הוא משתלט בטעמו. ניתן לוותר על הקינמון אם לא אוהבים. אם אתם אוהבים אגסים ניתן להחליף את התפוחים באותה הכמות באגסים. חשוב שיהיו אגסים בשלים וטעימים.

מצרכים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ תלוי כמה גבוהה תרצו את העוגה

6  ביצים גודל L
 215
גרם סוכר (1 כוס ועוד 1 כף)
 180
מ"ל מיץ תפוחי עץ (3/4 כוס)
180
 מ"ל שמן קנולה או תירס (3/4 כוס)
375
 גרם קמח תופח ( 3/4 2 כוסות)
3
 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור

מלית

 2 תפוחים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2
 כפות צימוקים לבנים קטנים
 2
כפות סוכר מעורבבות עם 1/4 כפית קינמון

לעיטור

3  תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות  או חתוכים לקוביות
3
 כפות סוכר (אפשר עם קינמון ) לזרייה מעל התפוחים


אופן הכנה

  • לחמם תנור ל - 170 מעלות. לשמן היטב את התבנית
  • לשים בקערת המערבל ביצים וסוכר ולהקציף לקצף סמיך ובהיר, בערך 8 דקות הקצפה. להחליש את מהירות המערבל ולהוסיף באטיות שמן ומיץ תפוחים.
  • לנפות יחד קמח ואינסטנט פודינג ולקפל בעדינות לתערובת הביצים. להעביר שליש מהתערובת לתבנית, לפזר מעל את חומרי המלית - תפוחים, צימוקים וסוכר. לצקת מעל המלית את התערובת שנותרה. לסדר מעל התערובת את התפוחים הפרוסים ולפזר עליהם סוכר. לאפות כשעה ולשחרר את העוגה מהתבנית רק כשהיא קרה לגמרי
  • את העוגה רצוי לאחסן במקרר