עוגיות שומשום מתוקות ופריכות

 עוגיות שומשום מתוקות ופריכות

לעוגיות האלו יש טעם נפלא בזכות השומשום הקלוי. הן מאוד פריכות וממש כיף לנגוס בהן.
אני מאוד אוהבת לצרף אותן למשלוחי מנות כי הן עמידות, לא מתפוררות ולא מתרככות.

עוגיות שומשום מתוקות ופריכות

מצרכים

יוצאות 70-75 עוגיות

150 גרם חמאה רכה (לא מומסת במיקרוגל ולא חמה!)
300 גרם שומשום קלוי (חשוב שיהיה קר ולא חם מהמחבת/תנור)
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
2 ביצים L
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית קינמון (שטוחה בלי בטן)
6 גרם אבקת אפיה (1 כפית)
קורט מלח

עוגיות שומשום מתוקות ופריכותעוגיות שומשום מתוקות ופריכות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכינים שתי תבניות תנור גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה
  2. מקציפים חמאה עם סוכר לבן וסוכר חום לקבלת תערובת אוורירית ואחידה. לאחר מכן מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, כאשר מחכים בערך דקה בין הוספת ביצה אחת לשנייה
  3. בקערה נפרדת מנפים קמח עם אבקת אפייה, מוסיפים קינמון, קורט מלח ושומשום. מערבבים היטב ומוסיפים לקערה עם החמאה. מערבלים רק עד שמתקבל בצק
  4. יוצרים כדורים ומניחים בתבנית. אם אתם רוצים עוגיות שטוחות ניתן למעוך את הכדורים בעזרת תחתית של כוס או מזלג. אם התערובת רכה אפשר להיעזר בשתי כפיות ליצירת העוגיות או לזלף עם שק זילוף.
  5. אופים 12-15 דקות. שימו לב כי זה יכול להשתנות בין תנורים ובעוגיות זה קריטי כי הן נאפות ממש מהר. העוגיות מקבלות את הפריכות שלהן אחרי קירור מלא
  6. לאחסן את העוגיות הקופסה אטומה רק אחרי שהתקררו לגמרי
עוגיות שומשום מתוקות ופריכות

הערות והצעות

  • לעוגיות פרווה מחליפים חמאה במרגרינה באותה הכמות. שמן לא יתאים כאן
  • איך קולים שומשום? בתנור בחום של 160 מעלות עם ערבוב כל חמש דקות או במחבת יבשה. תוך כדי ערבוב ותשומת לב כי הוא יכול ברגע להישרף
  • חשוב מאוד להשתמש בסוכר חום כהה מהסוג הלח כי הוא מוסיף טעם קרמלי משגע לעוגיות
  • ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח כוסמין לבן או מלא או קמח מלא רגיל
  • מזכירה לגם לשקול את המצרכים במשקל או להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית המכילה 240 מ"ל