עוגת שוקולד קפה עם זיגוג קפה משגע ופקאן סיני

עוגת שוקולד קפה עם זיגוג קפה משגע ופקאן סיני

עוגת שוקולד קפה, קלה להכנה. בוחשים בקערה אחת את כל החומרים, בלי מיקסר העוגה עסיסית ועשירה. אני ממליצה לא לוותר על הזיגוג הוא החלק המפנק של העוגה

עוגת שוקולד קפה עם זיגוג קפה משגע ופקאן סיני

מצרכים

תבנית בקוטר 20 ס"מ

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס) למי אוהב פחות מתוק אפשר לשים 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים בגודל
L
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קורט מלח
160 מ"ל מים חמים (2/3 כוס)
2 כפיות נס קפה

זיגוג

3 כפות ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד לבן
25 גרם חמאה
2 כפות חלב
1 כפית נס קפה מומס ב - 1 כף מים רותחים
2 כפות אבקת סוכר

עיטור

פקאן מסוכר (סיני) חצאים שלמים ויפים
מעט שוקולד מריר מומס או תלתלי שוקולד

עוגת שוקולד קפה עם זיגוג קפה משגע ופקאן סיני

אופן הכנה

  • לשמן את התבנית (מדובר בתערובת יחסית נוזלית ,רצוי תבנית לא קפיצית או לעטוף בנייר כסף את התבנית הקפיצית כדי שלא יהיו נזילות בזמן האפייה). לחמם תנור ל- 170 מעלות
  • להמיס 2 כפיות נס קפה ב 2/3 כוס מים חמים ולשים בצד להתקרר
  • בקערת זכוכית שמתאימה לחימום במיקרוגל לשים שוקולד מרי קצוץ, שוקולד חלב קצוץ וחמאה. להמיס יחד בחום בינוני-נמוך דקה או שתיים ולערבב עם מטרפה להמסת השוקולד וקבלת תערובת אחידה וללא גושים. להוסיף לתערובת השוקולד את השמן, לערבב היטב ואז להוסיף סוכר חום ,סוכר לבן ותמצית וניל. לערבב ולהוסיף את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה ולערבב היטב בין כל הוספה.
  • לנפות יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו בקערה נפרדת ,להוסיף קורט מלח, לערבב ולהוסיף לתערובת שליש מכמות הקמח ושליש מכמות המים עם הנס קפה וכך להמשיך עוד פעמיים שליש תערובת קמח ושליש מים עם נס קפה ולערבב אחרי כל הוספה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית ולאפות בתנור שחומם לחום של 170 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות לקבלת קיסם עם פירורים לחים סביבו. לצנן ולהעביר לצלחת הגשה
  • לערבב את ממרח השוקולד שיהיה חלק וללא גושים ולמרוח בעזרת מרית את הממרח על העוגה כולל הדפנות. לשים בקערת זכוכית קטנה שוקולד לבן קצוץ, חמאה,חלב ונס קפה. לחמם על חום נמוך במיקרוגל בערך דקה ולערבב אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות ממש בזהירות שלא יישרף השוקולד הלבן. לערבב עם מטרפה ולהוסיף אבקת סוכר לקבלת זיגוג חלק
  • למזוג את הזיגוג למרכז העוגה ולתת לו להתפשט ולהימרח על העוגה בצורה חופשית. לשים לב שהעוגה צריכה להיות קרה לגמרי. אם היא חמה או חמימה כי אז רוב הזיגוג יזלוג לצדדים ומחוץ לעוגה (מה שקרה לי כי לא יכולתי להתאפק:)) לעטר עם שוקולד מריר מומס או תלתלי שוקולד ולפזר פקאן סיני
  • העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר
עוגת שוקולד קפה עם זיגוג קפה משגע ופקאן סיני