רוגלך פריך במבחר טעמים
מבצק פריך בטעמים משגעים. הכנתי בכמה
מליות כדי שיהיה מעניין וטעים.
רוגלך פריך במרקם של עוגייה נשמר היטב בצנצנת אטומה
לפחות לשבוע
מצרכים
כ- 80 רוגלך קטנים
בצק
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מלית
ממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה)חלבממרח חלבה ושוקולד מריר קצוץ
ריבה אדומה (תות או דובדבן) קוקוס ואגוזים קלויים קצוצים
אפשר למלא בממרחים מגוונים כמו ממרח לוטוס עם שוקולד לבן קצוץ, ממרח חמאת בוטנים שוקולד מריר קצוץ אם אתם אוהבים עוגיות רחת לוקום אפשר למלא ברחת לוקום זה יוצא נהדר
קמח לרידוד הבצק, אבקת סוכר לפיזור
לאחר האפייה
אופן הכנה
בצק
מערבבים בלישה ידנית או במיקסר את כל חומרי הבצק, רק עד שמתאחד לא יותר מידי. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים בגודלם.מלית
- מפזרים קמח על משטח עבודה, מניחים
חלק אחד של הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של כ- 30 ס”מ. מורחים על הבצק את אחת
המליות בנדיבות, בכוונה לא רשמתי כמויות כי כל אחד אוהב קצת אחרת. אני מרחתי
3 כפות גדושות נוטלה. בעזרת גלגלת לחלק את העיגול ל- 20 משולשים שווים בגודלם
ולגלגל לרוגלך
- להניח בתבנית מרופדת בנייר
אפייה ולהמשיך עם שלושת חלקי הבצק האחרים באותה הדרך ובאיזה מלית שתבחרו (אם
בחרתם למרוח ריבה שימו לב שלריבה יש נטייה לנזול באפייה ולכן חשוב לפזר מעל
קוקוס ואגוזים קצוצים שמחזיקים את הריבה או לפחות חלק ממנה בזמן האפייה)
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות
את הרוגלך כ- 15 עד 20 דקות לצבע זהוב בהיר ,שימו לב לא לאפות יתר על המידה
שלא יצאו לכם רוגלך יבשים. לפזר אבקת סוכר מעל הרוגלך אחרי שהתקררו לגמרי
ולשמור בקופסה אטומה