עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה

עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה

עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה. עוגה חגיגית ומאוד טעימה. יש בה טעמים ומרקמים שמשתלבים נהדר והיא במיטבה יום אחרי ההכנה. אני אוהבת לגוון בסוג האגוזים, לפעמים אני מכינה אותה בלי קצפת. עוגה מהסוג שכיף לחזור ולהכין, אצלי בבית רק מחכים שאכין אותה.

עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה

מצרכים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 25 על 30 ס"מ

בסיס

6 חלמונים (מביצה בגודל L)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
3 כפות גדושות ממרח שוקולד נוטלה

קצף אגוזים

150 גרם אגוזים טחונים (אני אוהבת לשים 100 גרם קוקוס ו- 50 גרם שקדים)
50 גרם שוקולד מריר מגורר דק
6 חלבונים (מביצה בגודל
L)
200 גרם סוכר (1 כוס)

קצפת

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל (4 כפות שטוחות)

עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה

אופן הכנה

בסיס

להקציף חלמונים וסוכר לקצף בהיר וסמיך, להחליש את מהירות ההקצפה ולהוסיף שמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את הקמח עם אבקת אפייה בעזרת מטרפה, לקפל בעדינות ולהכניס את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולשטח לשכבה אחידה. לחמם מעט את ממרח השוקולד כדי שיהיה קל למרוח מעל הבצק ולמרוח על הבצק ששטחנו בתבנית בעזרת גב הכף או מרית.

קצף אגוזים

להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, להמשיך להקציף לקבלת קצף חזק ומבריק. לערבב יחד אגוזים ושוקולד מגורר ולקפל בעזרת מרית לתערובת הקצף, רצוי בפעמיים ולא להוסיף הכל בבת אחת. למרוח את התערובת מעל שכבת הבסיס, ליישר בעדינות. מכניסים את העוגה לתנור קר ואז מפעילים את התנור ומכוונים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות. זמן אפיה כ-30 דקות. לבדוק עם קיסם, אם יצא מעט לח אבל לא רטוב זה אומר שהעוגה מוכנה. לא לאפות יותר מזה אחרת הבסיס יישרף מלמטה. לצנן את העוגה היטב ולהעביר לצלחת הגשה.

עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה

קצפת

להקציף יחד חלב, שמנת ואינסטנט פודינג, לקצפת יציבה. למרוח את הקצפת מעל העוגה או לזלף (באיזה דרך שאוהבים)ניתן לפזר מעל הקצפת פירורי שוקולד או אגוזים מסוכרים קצוצים. את העוגה יש לשמור במקרר

הערות והצעות

  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בקונפיטורה טובה או כל ממרח אחר שטעים לכם. 
  • סוג האגוזים תלוי במה שטעים לכם ויש בבית. אם לא אוהבים קוקוס אפשר להחליפו בכל סוג אחר של אגוזים באותה הכמות. 
  • אם לא רוצים שוקולד מגורר בקצף הסירו אותי ואין צורך לשים משהו במקום 
  • חשוב מאוד מאוד להכניס את העוגה לתנור קר על מנת שהאפייה תתאים לכל שכבות העוגה. 
עוגת קצף אגוזים וקצפת עם הפתעת נוטלה