לחם בטטה ללא לישה

 לחם בטטה ללא לישה

לחם זה החיים. ניסיתם פעם לשלב בטטה בבצק? הבטטה מעניקה צבע וטעם נפלא ללחם. מבחנתי לאכול סנדוויצ'ים כל היום בלי אוכל מבושל בכלל! בתקופה האחרונה ניסיתי את המתכון ללחם ללא לישה ותשמעו זה מגניב. לא צריך ללוש ולא להתאמץ. כל כך פשוט וקל. אחרי שהבנתי את העיקרון של ההכנה הבסיסית התחלתי לשחק עם הטעמים והתוספות ובחרתי לשלב פירה בטטה ואורגנו. יצא לחם ממש טעים.
קרום פריך ובפנים רך ואוורירי.

לחם בטטה ללא לישה

מצרכים

לכיכר לחם אחת

420 גרם קמח (3 כוסות)
2
גרם שמרים יבשים (1/4 כפית)
260
גרם פירה בטטה (1 כוס)
1
כפית אורגנו מיובש
2
כפות שמן זית
1
כפית מלח
320
מ"ל מים (1/4 1 כוסות)

סיר ברזל יצוק או כל סיר אחר שמתאים לאפייה בתנור בקוטר 24-26 ס"מ
נייר אפייה
כפפות מטבח עבות להגן על הידיים

לחם בטטה ללא לישהלחם בטטה ללא לישה










אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק. לא במיקסר אלא עם כף ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לתערובת הלחם התפחה של 12-18 שעות בחורף מחוץ למקרר. בקיץ אני נותנת התפחה של 5 שעות מחוץ למקרר ואז מכניסה למקרר לעוד כ-6 שעות ומעלה 
  2. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מפזרים עליו בנדיבות קמח. מסירים את הכיסוי מקערת הבצק, מרטיבים את הידיים ובעדינות רבה מעבירים את הבצק לנייר האפייה שקימחנו ויוצרים כיכר העגולה.
  3.  לא לפחד. הבצק רטוב מאוד ולא יציב -אם יצא לכם ככה זה מעולה. מקמחים את הכיכר שיצרנו בעוד קמח ומכסים בניילון רופף. מחממים תנור לטמפרטורת המקסימום שלו. אצלי התנור מגיע ל- 270 מעלות (זה משתנה בין תנורים. אין בעיה גם אם התנור שלכם מגיע ל- 240 מעלות) מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור כדי שיתחמם היטב
  4. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר הרותח מהתנור (לכן חשוב כפפות טובות),מסירים בזהירות את המכסה, אוספים את הכיכר בעזרת קצוות נייר האפייה ומכניסים לתוך הסיר. סוגרים את הסיר עם המכסה  ומכניסים לתנור. אופים 40 דקות על טמפרטורת המקסימום של התנור 
  5. אחרי 40 דקות מוציאים את הסיר מהתנור, מסירים את המכסה ומחזירים להמשך אפייה של 20 דקות על טמפרטורה של 200 מעלות
  6. אחרי 20 דקות מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את כיכר הלחם להתקרר על רשת. עכשיו הכי מסובך כי צריך להתאפק כשעה עד שהלחם יתקרר ונוכל לפרוס אותו ולהתענג על הטעם של לחם טרי תוצרת בית

הערות והצעות

  • לא אוהבים בטטה? החליפו אותה בתפוח אדמה
  • להכנת פירה בטטה אני קולפת 2 בטטות בגודל בינוני, חותכת לקוביות ומאדה בסיר קוסקוס. אפשר כמובן לבשל את הבטטה במים, לסנן ואז למעוך לפירה.
  • אני אופה את הלחם בסיר ברזל יצוק. חשוב להשתמש בסיר שניתן להכניס לתנור בטמפרטורה גבוהה מאוד. יש כאלה שאופים בסיר ג'חנון. לא ניסיתי בעצמי
  • במתכונים פשוטים כמו זה חשוב מאוד לעבוד לפי שלבי ההכנה בדיוק רב כי כל סטייה קטנה מסדר הפעולות וכמות המצרכים תשנה לגמרי את התוצאה הסופית
  • מזכירה לכם לעבוד עם משקל או כוס אוניברסלית המכילה 240 מ"ל

לחם בטטה ללא לישה

לחם בטטה ללא לישה