עוגיות שיבולת שועל ותפוחים
עוגיות עשירות עם תפוחי עץ, צימוקים
וקינמון. אני אוהבת להכין עוגיות. כשיש חשק למשהו מתוק תוצרת בית מערבבים חמאה, סוכר
,קמח ועוד כמה חומרי גלם ותוך כחצי שעה יש פינוק מתוק. השתמשתי בתפוח חמוץ ותפוח
מתוק. לכל אחד מהם יש מרקם וטעם מעט שונים אחד מהשני וזה הוסיף המון לתוצאה
הסופית.
העוגיות רכות ולא פריכות
מצרכים
25 עוגיות
100 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס פחות כף)
40 גרם סילאן (2 כפות)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
140 גרם קמח (1 כוס)
110 גרם שיבולת שועל עבה (1 כוס)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 תפוח עץ ירוק חמוץ בגודל בינוני, 1 תפוח עץ אדום מתוק בגודל בינוני
1 כף קליפת לימון מגוררת
70 גרם צימוק כהה או בהיר (1/2 כוס)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
ומכינים שתי תבניות תנור שטוחות עם נייר אפייה
- לקלוף את התפוחים ואז להעביר
אותם במגרדת עבה. חשוב לסחוט מהם את המיץ על מנת שהעוגיות לא יהיו רטובות
ומניחים בצלחת
- בקערת מערבל עם וו גיטרה
מערבבים יחד חמאה, סוכר חום, סוכר לבן וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה
וממשיכים לערבב במהירות נמוכה כחצי דקה.
- מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת
סודה לשתייה, אבקת אפייה ולהוסיף פנימה שיבולת שועל, קינמון וקורט מלח
מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את תכולת קערת הקמח לקערת המערבל לקבלת בצק אחיד. מוסיפים
את התפוחים, קליפת לימון וצימוקים ומערבבים עם כף עץ (ולא עם וו הגיטרה)
- בעזרת כפית יוצרים עוגיות
ומסדרים אותן על תבנית האפייה. מכניסים לתנור. אופים כ- 14 דקות לקבלת צבע
זהוב יפה.
- מצננים את העוגיות היטב
ומאחסנים בקופסה אטומה