עוגת שמרים שוקולד היא עוגת השמרים של ימימה
עוגת
שמרים שוקולד היא עוגת השמרים של ימימה מתכון מושלם עם סיפור קסום!
מעשה שהיה, לפני כחודשיים (אוגוסט 2013) התפרסמה הודעה בפורום מתכונים של תפוז ,בו הציעה מישהי קלסר עם אוסף מתכונים משנות ה-80. פניתי אל אותה בחורה והתברר שלא רק שתשמח להעביר לי את הקלסר יקר הערך, אנחנו מתגוררות באותה העיר. למחרת, חגי המקסים חזר מהעבודה ונסע אל אותה בחורה חביבה ואסף ממנה קלסר ועוד שקית קטנה. כמובן שפינקתי אותה בעוגיות מעשה ידי.
בלילה ישבתי ופתחתי את קלסר הקסמים, התמוגגתי מכל רגע. בשקית הקטנה התגלה אוצר. מחברת מתכונים של אישה אלמונית. רוב המתכונים כתובים על פתקיות מצהיבות ומחולקים לפי נושאים במחברת של פעם. מאוד התרגשתי לקרוא את המחברת ושאלתי את האישה היקרה דרכה הגיעה אלי המחברת מיהי אותה אישה אלמונית שכתבה את מחברת המתכונים. התשובה שקיבלתי הייתה שהמחברת נמסרה עם ערמת הבגדים לתרומה ולא ידוע מיהי אותה אישה אלמונית שכתבה את מחברת המתכונים.
לצערי אותה בעלת מחברת מתכונים נשארה אלמונית. הייתי חייבת לנסות מתכון מתוך המחברת.
וכמובן בצק השמרים תפס את עיני. כותרת המתכון הנה בצק שמרים ימימה. ערכתי כמה
שינויים והתאמות במתכון , אך הבסיס הוא המתכון המקורי של ימימה. את הרשומה הזאת
אני מקדישה לאותה אישה אלמונית שנפלה בחיקי הזכות לקבל את מחברת המתכונים יקרת
הערך שלה.
מצרכים
500 גרם קמח (3.6 כוסות)
100 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן
125 מ”ל מים או חלב (1/2 כוס ועוד כפית)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה גודל L
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
5 גרם מלח (כפית שטוחה)
1 ביצה למריחה על העוגות לפני האפייה
סירופ סוכר - 100 גרם סוכר (1/2כוס), 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
אופן הכנה
בצק
מלית שוקולד
100 גרם חמאה רכה2 כפות קקאו גדושות
1 כף קינמון
100 גרם סוכר (1/2 כוס) אם גרגרי הסוכר גדולים מידי מומלץ לטחון מעט אך לא לאבקה
2 כפיות תמצית וניל
*ראו בהצעות לגבי מלית עשירה יותר
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר (1/2 שקית)
אופן הכנה
- לערבב יחד את כל חומרי המלית, לא
כולל השוקולד צ'יפס ,לקבלת ממרח אחיד
- לרדד כדור בצק למלבן באורך 35
ס"מ וברוחב 25 ס"מ. למרוח רבע מכמות ממרח הקקאו שהכנו ולפזר מעליו
רבע מכמות שוקולד צ'יפס. לגלגל לרולדה מהודקת. את אותו תהליך לעשות עם כדור
בצק נוסף ואז לקלוע יחד את שתי הרולדות לצורת בורג ולהעביר לתבנית מרופדת
בנייר אפייה. להכין כך עוד עוגה משני כדורי בצק נוספים
- להתפיח כחצי שעה, למרוח בביצה
ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה
- בזמן שהעוגות בתנור, להכין
סירופ סוכר. להרתיח יחד מים וסוכר כחמש דקות. להסיר מהאש. כשהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליהן סירופ
סוכר בנדיבות
אם רוצים מלית שוקולד עשירה יותר ניתן קודם למרוח על הבצק ממרח שוקולד בנדיבות ומעליו למרוח את המלית במתכון. אפשר למלא את הבצק בכל מלית שטעימה לכם :) העוגות נשמרות היטב בהקפאה כשלושה חודשים, עטופות היטב.