כעכים מתוקים ללא ביצים
עוגיות ממש קלות להכנה ומאוד טעימות. מסוג העוגיות הפשוטות שכיף לנשנש
ליד כוס תה עם הרבה נענע ולואיזה. אין בהן מוצרים מן החי כמו ביצים או חמאה ולכן הן טבעוניות.
מצרכים
90 כעכים קטנים
560 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
100 גרם סוכר (1/2)
120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
3 שקיות סוכר וניל
240 מ"ל מיץ תפוזים ( 1 כוס)
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד
כשלוש תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים
פנימה את שאר החומרים ולשים לבצק רך ונעים
אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה ללוש במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד - מגלגלים נחשים באורך של כ- 6 עד
8 ס"מ ויוצרים מהם צורה עגולה של כעכים
- מניחים את הכעכים בתבנית ואופים
כ- 25 דקות להזהבה
- מצננים היטב ומעבירים לקופסה
אטומה
- מומלץ להגיש ליד כוס תה עם הרבה
נענע
הערות והצעות
- אפשר להשתמש בקמח מלא כמו קמח כוסמין מלא ואז אני ממליצה להגדיל ברבע כוס את כמות מיץ תפוזים בבצק.
- ניתן להפחית את כמות הקמח בכוס ובמקום להוסיף אגוזים או שקדים טחונים.
- לטעם דומיננטי של תפוזים ניתן להוסיף קליפת תפוז מגוררת דק, גם קליפת לימון מוסיפה המון
- אם לא רוצים להוסיף טחינה לבצק אפשר במקום להשתמש ב- 50 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי