ריבועי שוקולד וחלבה
מצרכים
תבנית מרובעת בגודל 23 ס”מ על 30 ס”מ
בצק פריך ופירורים
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפייה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
2 כפות דבש
2 כפות מים קרים
מלית שוקולד חלבה
70 גרם חמאה160 מ”ל מים (2/3 כוס)
35 גרם קקאו (4 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
65 גרם דבש (3 כפות)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים גודל L
200 גרם חלבה וניל חתוכה לקוביות
אופן הכנה
בצק פריך ופירורים
בקערת מערבל עם
גיטרה לערבב יחד את כל חומרי הבצק ללא המים הקרים לקבלת מרקם פירורי. לשמור
בצד כוס וחצי פירורי בצק. להוסיף לבצק בקערת המערבל 2 כפות מים קרים ולעבד את הבצק
לקבלת מרקם חלק. לשטח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כולל דפנות בגובה של כ- 2 ס"מ
ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות לצנן היטב.
מלית שוקולד חלבה
בסיר קטן לשים סוכר ,דבש ומים
,לחמם על אש בינונית להמסת הסוכר. להוסיף פנימה קקאו מנופה ולערבב עם מטרפה לקבלת מרקם אחיד. להוסיף
חמאה ושוקולד מריר קצוץ ,לערבב עד שהחמאה נמסה להוריד את הסיר מהאש. לערבב פנימה
תמצית וניל ומלח. להעביר את התערובת לקערה ולצנן כחמש דקות. להוסיף
ביצים אחת אחרי השנייה ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה . להעביר את התערובת
לתבנית עם הבצק הפריך שאפינו קודם וליישר. לפזר מעל מלית השוקולד קוביות חלבה
ומעל את הפירורים. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. זמן אפייה 25 דקות
להזהבת הפירורים והתייצבות המלית. המלית לא צריכה להיות נוקשה כשמוציאים את
התבנית מהתנור. היא תהיה רכה וזה בסדר. לצנן היטב ולהעביר למקרר למשך 8 שעות
לפחות לפני שחותכים לריבועים. לאחסן בקופסה אטומה במקרר .אם רוצים ניתן
להקפיא