עוגיות מגולגלות במילוי לוטוס ותפוחים
יש לי כמה מתכונים
למגולגלות מבצקים אחרים. מאוד רציתי להכין בצק למגולגלות שיהיה על בסיס שמן
ולא חמאה או מרגרינה. ממרח הלוטוס עוזר לקבל בצק יותר מגובש עם טעם וצבע
נפלאים.
השתמשתי בממרח לוטוס קרנץ' אפשר להשתמש גם בממרח לוטוס הקלאסי. אני אוהבת
לאפות עם תפוחי עץ חמוצים ,ניגוד נפלא למתיקות של ממרח הלוטוס. העוגיות ללא מוצרים
מן החי ומתאימים לטבעונים או למי שרוצה עוגיות פרווה
מצרכים
רולדה אחת
בצק
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)1/2 שקית אבקת אפייה
80 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/3 כוס)
60 מ"ל מים קרים (1/4 כוס)
1 שקיק סוכר וניל
3 כפות ממרח לוטוס קרנץ'
מלית
3 תפוחי עץ חמוצים בגודל בינוני2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
4 עוגיות לוטוס מפוררות
3 כפות ממרח לוטוס קרנץ'
נייר אפייה, אבקת סוכר לעיטור
אופן הכנה
בצק
לערבב יחד את כל
חומרי הבצק, לשים לב לא ללוש יותר מידי אלא רק עד שמתקבל בצק. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה
לפחות. להניח נייר אפייה על משטח עבודה ולקמח מעט, לרדד עליו את הבצק למלבן באורך
30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ. למרוח 3 כפות ממרח לוטוס על הבצק בעדינות (הכי נוח עם פלטה מדורגת או
מרית)
מלית
לקלוף תפוחים, לגרד אותם על מגרדת עבה (עם החורים הגדולים) לסחוט היטב ולהעביר לקערה בינונית, להוסיף סוכר, קינמון ופירורי ביסקוויט לוטוס. לערבב ולפזר על הבצק. לגלגל לרולדה מהודקת ולהעביר את הרולדה בעזרת נייר האפייה לתבנית תנור שטוחה. לעשות חריצים קטנים ברולדה בעזרת סכין חד כדי שישתחררו האדים בזמן האפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.לצנן היטב, לחתוך לפרוסות ולבזוק אבקת סוכר. יש לאחסן בקירור