עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן

עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן

שוקולד ובוטנים שילוב אהוב עלי במיוחד
הבוטנים הטחונים מחליפים את הקמח וחמאת הבוטנים מעניקה טעם עשיר.
העוגה על בסיס שמן וקלה מאוד להכנה.
במהלך האפייה הבוטנים שוקעים לתחתית העוגה כך נוצרת תחתית בוטנים אחידה 
ומעליה עוגת שוקולד רכה וטעימה.
עוגה מעולה לרגישים לגלוטן, צליאקים ולמי שמחפש עוגה פרווה לערב פסח
עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן

מצרכים

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

25 גרם קקאו (3 כפות ועוד כפית)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
125 גרם חמאת בוטנים מתוקה (1/2 כוס)
160 מ"ל מים רותחים (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח תפוחי אדמה
200 גרם בוטנים קלויים וטחונים ללא הקליפה ולא מלוחים
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר קצוץ
65 גרם חמאת בוטנים חלקה (1/4 כוס)
120 מ"ל מים רותחים
(1/2 כוס)
חופן שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים לעיטור

עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטןעוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב תבנית קפיצית. יש לרפד מבחוץ את התבנית בנייר כסף ולהדק היטב .הבלילה נוזלית ואנחנו רוצים לשמור עליה בתוך התבנית ללא תקלות נזילה
  2. בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ, חמאת בוטנים וקקאו יש לשפוך מעליהם מים רותחים ולהמתין כשתי דקות. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. במידה ונשארו גושים אפשר להעביר לחימום של כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני ולא עצמה גבוהה. על התערובת להיות חלקה וללא גושים
  3. בקערת מיקסר לשים סוכר, שמן ,תמצית וניל וביצים. להקציף כחמש דקות לקבלת תערובת סמיכה. לשפוך לתערובת הביצים במיקסר את תערובת השוקולד שהכנו בזרם דק ולא בבת אחת תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה
  4. לערבב יחד בוטנים, קמח תפוחי אדמה, קורט מלח וסודה לשתייה לקפל לתערובת שבקערת המיקסר בעזרת מטרפה או מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם לח עם מעט פירורים עליו. לצנן היטב את העוגה ולהעביר לצלחת הגשה
עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן

ציפוי שוקולד

בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ, חמאת בוטנים ומים רותחים לערבב מעט ולהעביר למיקרוגל למשך שלושים שניות על חום בינוני. לערבב עם מטרפה לקבלת ציפוי חלק וללא גושים. אם נותרו גושים יש לחמם שטוב כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני. לצקת את הציפוי על העוגה וליישר עם המרית. ניתן לפזר מעל שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים. 

עוגת שוקולד ובוטנים ללא גלוטן