סהרוני שקדים ולימון

 סהרוני שקדים ולימון

סהרוני שקדים ולימון

עוגיות סהרונים כל כך יפות וטעימות והפעם סהרוני שקדים ולימון. טעמים אהובים והכי כיף שהעוגיות נשמרות היטב בקופסה לפחות שבועיים. כל בית צריך עץ לימון ומאחר ואני גרה בבניין רב קומות לשמחתי להורי יש בית צמוד קרקע עם עץ לימון ריחני ומניב. עכשיו זו בדיוק העונה של הלימונים הטריים, מלאי מיץ וטעם.

סהרוני שקדים ולימון

מצרכים

45-50 עוגיות

100 גרם חמאה רכה (לא מומסת ולא חמה!)
2 כפות שמן
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
קליפת לימון מגוררת דק מלימון אחד
60 מ"ל מיץ לימון טרי (1/4 כוס)
אבקת סוכר לבזיקה על הסהרונים רק אחרי שהתקררו לגמרי

סהרוני שקדים ולימוןסהרוני שקדים ולימון

אופן הכנה

  1. במעבד מזון או במיקסר או בלישה ידנית להכין בצק מכל המצרכים. אני מנפה קודם את הקמח עם אבקת סוכר ואז מוסיפה את השקדים ומערבבת כדי לקבל תערובת אחידה ואז מוסיפה קוביות חמאה רכה או קרה תלוי במה אני מכינה את הבצק ראו הסבר בהערות. מעבדת לקבלת מרקם פירורי ולאחר מכן מוסיפה שמן, קליפה ומיץ לימון ולשה עד שמתקבל בצק אחיד
  2. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן במקרר לחצי שעה לפחות. אפשר לשמור את הבצק במקרר עד 12 שעות
  3. לחלק את הבצק ל- 45 עיגולים ,לגלגל לנחש באורך של כ- 8 ס"מ וליצור צורת חצי ירח. להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  4. מחממים את התנור ל- 190 מעלות
  5. מכניסים את התבנית לתנור חם. לא טורבו אלא חום עליון תחתון. את התבנית יש לשים במסילה האמצעית בתנור
  6. אופים את העוגיות כ- 15 עד 20 דקות להזהבה קלה. רצוי שהסהרונים יהיו בהירים לכן חייבים להשגיח על האפייה כי כל תנור מגיב אחרת.
  7. נא לבדוק אחרי 5 דקות ואם העוגיות משחימות מהר מידי התנור שלכם מזייף טמפרטורה כלפי מעלה ויש להוריד ל- 180 או 170 מעלות ולהשגיח כל 3 דקות!
  8. עכשיו כדאי להתאזר בהרבה סבלנות כי יש לחכות עד שהסהרונים יתקררו ורק אז לפזר עליהם אבקת סוכר ורצוי גם לטעום.
  9. לאחסן בצנצנת סגורה היטב
סהרוני שקדים ולימון

הערות והצעות

  • לעוגיות פרווה יש להשתמש במרגרינה מכל סוג שטעים לכם
  • אם בא לכם סהרונים בטעם תפוז החליפו מיץ לימון למיץ תפוזים טרי והשתמשו בקליפת תפוז מגוררת
  • ניתן להחליף שקדים טחונים בכל אגוז אחר טחון דק. שימו לב שיש אגוזים שכדאי לקלות על מנת לחזק את טעמם כמו פקאן.
  • חמאה רכה כאשר אתם מכינים את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או מיקסר ידני וחמאה קרה כאשר מכינים את הבצק במעבד מזון או בלישה ידנית. זה נכון לגבי כל בצק פריך שמכינים
  • בתנור שלי לקח כמעט 20 דקות להגיע לצבע זהוב ב- 190 מעלות. כל תנור מגיב ואופה קצת אחרת. לכן אם אתם יודעים שהתנור שלכם מזייף בטמפרטורה כלפי מעלה, רצוי לשים 180 מעלות ולבדוק אחרי 10 דקות. 
סהרוני שקדים ולימון