סלט ירוק עם תפוחים ברוטב חרדל משגע
מצרכים
לקערת סלט גדולה ורחבה
עלי רוקט (אורוגולה)
לקט של עלים לסלט,עדיף קטנים
חסה (איזה סוג שטעים לכם)
בייבי תרד
1 תפוח עץ ירוק מהסוג החמוץ, 1 תפוח עץ אדום (מהסוג שטעים לכם)
100 גרם אגוזים קלויים (פקאן, קשיו, מלך ועוד אפשר סוג אחר או כמה)
הערה לגבי העלים - אני קונה את העלים
בשקיות קטנות, אפשר להשתמש רק בסוג אחד. ממליצה לא לוותר על הרוקט הוא מוסיף המון
המון טעם לסלט הירוק.
רוטב
1-2 כפות חרדל, ממרח חלק ולא גרגרים
5 כפות שמן זית
240 מ"ל מיץ תפוחים טבעי (1 כוס)
60 מ"ל מיץ לימון טרי או משומר (1/4 כוס)
1 שן שום טרי כתושה
מיץ לימון טרי או משומר למניעת השחרת התפוחים
1 כף חומץ בלסמי
1/2 מלח
1/4פלפל שחור
אופן הכנה
הכנת הרוטב
את הרוטב אני מכינה בתוך בקבוק המיץ, זה
פטנט מושלם מכיוון שככה אני מכינה את הרוטב מראש, סוגרת את הבקבוק עם המכסה ושומרת
במקרר. גם צנצנת ריבה תחליף נהדר את בקבוק המיץ. למזוג שני שליש ממיץ התפוח ולימון
לכוס ולשמור בצד (לפעמים צריך להוסיף עוד מיץ בהכנת הרוטב ואם לא תמיד אפשר לשתות
בהנאה) לתוך הבקבוק עם המיץ הנותר יש להוסיף את כל חומרי הרוטב, לסגור את המכסה
ולשקשק את הבקבוק לקבלת רוטב אחיד. כמובן יש לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך. את
הרוטב אני מוסיפה ממש לפני ההגשה כדי שהסלט יהיה רענן והעלים יישארו פריכים
וטעימים.