סלט סלק של מאיה

סלט סלק של מאיה

את הסלט למדתי להכין מחברתי הטובה מאיה אלופת הסלטים.
בסלטים שיש בהם מיונז מאוד חשוב לשים לב לתאריך התפוגה של המיונז על הצנצנת וכדאי לדעת שסלט כזה לא מומלץ לאכול אחרי שלושה או ארבעה ימים במקרר כי הוא נוטה להתקלקל מהר.
מדובר בסלט תוצרת בית ואנחנו לא מוסיפים חומרים משמרים כמו שעושים בתעשייה ומניסיון הסלטים שמכינים לבד הרבה יותר טעימים ונגמרים די מהר:)
חשוב לקנות סלק טרי לא גדול מידי כי זה מה שייקבע את טעם הסלט ואת הצבע המשגע שלו. 
שימו לב במתכון הזה מיץ לימון טרי לא מתאים. מניסיון. למלח לימון יש אפקט אחר לעומת מיץ לימון ולכן כדי לחסוך לכם את הניסוי, אני כבר עשיתי אותו וזה לא יצא טוב. רק מלח לימון במתכון הזה!

סלט סלק של מאיה

מצרכים

4 סלקים בגודל בינוני
2 כפות מיונז איכותי
1 כפית מלח לימון
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  • לבשל את הסלקים עד שיהיו רכים (אני מאדה אותם בסיר קוסקוס וכך שומרת על הצבע של הסלק).לצנן. לקלף את הקליפה ולגרר אותם על מגרדת עבה בקערה בינונית
  • להוסיף מלח לימון, פלפל שחור ומיונז
  • לערבב היטב ולאחסן במקרר
  • ניתן לפזר לפני ההגשה עלי פטרוזיליה
סלט סלק של מאיה