עוגת שקדים לימונית

עוגת שקדים לימונית 

בעוגה יש שילוב נהדר בין עוגה עם ריח וטעם מאוד עדין של לימון לציפוי שקדים פריך וטעים. עוגה שמתאימה מאוד ליד כוס קפה או תה עם הרבה נענע. אצלנו קוראים לה עוגה של ארוחת ארבע

עוגת שקדים לימונית

מצרכים  

תבנית מלבנית בגודל 22 ס”מ על 28 ס”מ

עוגה

250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
4 ביצים גודל
L
75 גרם חמאה מומסת לא רותחת
60 מ”ל מיץ לימון טרי (1/4 כוס)
קליפת לימון מגוררת דק מלימון אחד
1 שקיק אבקת אפייה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
קורט מלח

ציפוי שקדים

125 גרם חמאה מומסת חמה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
225 גרם פרוסות שקדים מולבנים
1 שקיק סוכר וניל
6 כפות חלב

עוגת שקדים לימונית

אופן הכנה

  • לרפד תבנית בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 170 מעלות
  • להקציף שמנת מתוקה עם סוכר וקורט מלח. כשהקצפת מתחילה להסמיך ולהתייצב יש להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה. להוסיף את החמאה בהקצפה איטית
  • לנפות קמח עם אבקת אפייה להוסיף מחצית מכמות הקמח לקערה עם השמנת המוקצפת ולערבל במהירות נמוכה. להוסיף מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת ואת שאר הקמח להמשיך לערבל במהירות נמוכה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לשטח את תערובת העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לאפות 20 דקות  
  • ובמקביל יש לערבב את כל חומרי הציפוי. לאחר 20 דקות אפייה להוציא את העוגה ולפזר מעליה את הציפוי ממש בעדינות כי העוגה רכה ולא אפויה לגמרי. להחזיר את העוגה לתנור למשך 20 דקות נוספות ולפי הצורך להוסיף עוד זמן אפייה (בודקים עם קיסם אם העוגה רטובה יש להוסיף עוד כחמש דקות)
  • העוגה נשמרת מחוץ למקרר עד שלושה ימים
עוגת שקדים לימונית