תפוחי אדמה בתנור עם לימון וגבינת פטה

תפוחי אדמה בתנור עם לימון וגבינת פטה 

כל יום שישי אני מכינה תפוחי אדמה בתנור לכבוד המפגש המשפחתי אצל הורי. ברור שיהיה גם אורז או פסטה אבל תפוחי אדמה בתנור זו חובה ולא משנה איזה ארוחה נכין חלבית או בשרית. רציתי לגוון קצת במתכון ולהכין תפוחי אדמה בתנור אבל בסגנון אחר. חיפשתי רעיונות ואז חגי האיש שאיתי שהפליג ברחבי העולם סיפר לי שאכל ביוון תפוחי אדמה בתנור עם המון לימון, עשבי תיבול וגבינת פטה כמובן שהייתי חייבת לנסות להכין את המתכון על מנת שאוכל לקלוע לטעם היווני ולזיכרונות של חגי.

תפוחי אדמה בתנור עם לימון וגבינת פטה

מצרכים

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים (כ- 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני)
5 כפות שמן זית
3 שיני שום
4 כפות אורגנו טרי או עשבי תיבול אחרים כמו רוזמרין, זעתר ועוד
מלח, פלפל שחור
200 גרם גבינה פטה 16% או 5%
1 לימון
תבנית תנור שטוחה
נייר אפייה

תפוחי אדמה בתנור עם לימון וגבינת פטה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. ממלאים מים בסיר בינוני, מסירים את הקליפה של תפוחי אדמה ולאחר מכן חותכים לקוביות ושמים בסיר. מביאים לרתיחה ומסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר
  3. מתבלים בשלוש כפות שמן זית, קליפת לימון מגוררת,, מלח, פלפל שחור גרוס עבה,2 כפות עשבי תיבול קצוצים ומיץ מחצי לימון
  4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ואז מפזרים בה את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
  5. מחכים בסבלנות שישחימו ויהיו פריכים זה לוקח כשעה.
  6. מוציאים מהתנור ומוסיפים שום קצוץ דק,2 כפות שמן זית ,2 כפות עשבי תיבול קצוצים מערבבים ביסודיות ולאחר מכן משטחים את התערובת ומפזרים מעל גבינת פטה
  7. מחזירים לתנור להמשך אפייה של חמש דקות ואז מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מיץ מחצי לימון מעל ומגישים

הערות והצעות

הכי טעים לאכול את תפוחי האדמה חמים או פושרים זה טעים בשתי האפשרויותניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות או לפלחים באיזה גודל שתרצו כמובן שהגודל משפיע על זמן האפייה
לא לוותר על שלב הרתחת תפוחי האדמה במים זה תורם מאוד לתוצאה הסופית של תפוחי אדמה פריכים וטעימים
.

תפוחי אדמה בתנור עם לימון וגבינת פטה