סלט תרד טרי ופירות

סלט תרד טרי ופירות

עם פקאן סיני ורוטב חרדל ודבש. אני אוהבת לגוון בסוג הפירות לפי העונה והרכב הארוחה סלט תרד ופירות תמיד גונב את ההצגה בארוחות ונגמר ראשון. הכי חשוב בהכנת סלט תרד ופירות זו הטריות. חשוב לבחור פירות בשלים אבל לא רכים מידי כי אז יהיה קשה לחתוך אותם והם ייראו פחות אסתטי בסלט. תחשבו שהעניים אוכלות לפני הפה :) הסלט הזה מאוד יפה להגשה בקערה שטוחה

סלט תרד טרי ופירות

מצרכים

500 גרם תרד טרי (שטוף היטב ומופרד מהגבעולים)
3 אגסים גדולים ובשלים
4 נקטרינות
100 גרם פקאן סיני

רוטב

1/4 כוס דבש
מיץ מ- 1/2 לימון
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות חרדל דיז'ון גרגרים
קורט מלח

אופן הכנה

בקערת הגשה גדולה לשים את עלי התרד (אם העלים גדולים מאוד יש לחתוך אותם) מעל עלי התרד לסדר פרוסות של פירות טריים.
לשים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ולנער היטב. למזוג את הרוטב ממש לפני ההגשה ואז לערבב את הסלט ולפזר את הפקאן הסיני

סלט תרד טרי ופירות

הערות והצעות

  • אם התרד שקניתם אינו שטוף, יש למלא קערה גדולה מאוד במים, להוסיף את עלי התרד לשטוף אותם היטב ולחזור על הפעולה עד שהמים נקיים וללא חול
  • אפשר לשלב פירות לפי טעמכם האישי. אני אוהבת להוסיף תאנים ,תותים, אפרסמון, ענבים ועוד
  • שימו לב שאפשר לקנות עלי תרד בייבי שהם קטנים ועדינים יותר, זה תלוי מה טעים לכם
  • במקום פקאן סיני אפשר לשים סוגים אחרים של אגוזים רצוי קלויים
  • ניתן להכין את הרוטב לסלט מראש ולשמור אותו במקרר כמה ימים (עד שבוע)
  • אפשר לשלב עם התרד עוד עלים ירוקים כמו עלי בייבי, חסה, רוקט וכדומה
  • תזכרו כלל חשוב בסלטים טריים את הרוטב מוזגים ממש לפני ההגשה!
סלט תרד טרי ופירות