מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן

מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן

מאפינס קליל בסגנון יווני עם שקדים טחונים בתוך המאפינס  וציפוי שקדים שנותן מרקם משגע.
אני אוהבת להכין מתכונים ללא גלוטן כי יש הרבה אנשים שמחפשים מתכונים ללא שימוש בקמח חיטה
ובפסח מתכונים כאלה עוזרים לאנשים שלא אוכלים קמח מצה
.

מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן

מצרכים 

12 מאפינס

150 גרם עלי תרד בייבי שטופים (אפשר גם תרד מכל סוג אחר)
2 ביצים גודל
L
3 כפות שמן זית
150 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינת קשקבל
50 גרם קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
100 גרם קמח תפוחי אדמה
1 גביע יוגורט  150 גרם
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות שקדים מולבנים לציפוי

מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכין תבנית שקעים, רצוי מסיליקון ולשמן את השקעים (אני שמתי מנג'טים מנייר במקום לשמן וזה פחות מוצלח מניסיון שני בו שמנתי את השקעים ואז המאפינס השתחררו נהדר מהתבנית)
  • בקערה גדולה לערבב יחד ביצים, יוגורט, מלח, פלפל שחור ושמן זית. להוסיף גבינות (קשקבל ובולגרית). להוסיף קמח תפוחי אדמה ושקדים טחונים ולערבב
  • לקצוץ את התרד ולהוסיף. לערבב ולחלק לשקעים באופן שווה. יש לדחוס מעט את התערובת לשקעים. לפזר מעל שקדים פורסים ולהכניס לתנור
  • זמן אפייה כחצי שעה. יש להגיש חמים ומומלץ להגיש עם תוספות כמו סלט ירוק, זיתים וקוביות גבינה

מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטןמאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן

 

מאפינס תרד וגבינות ללא גלוטן