פשטידת בצל עם תרד וגבינות
פשטידת בצל עם הרבה בצל מאודה אליו
מוסיפים תרד וגבינות. ההכנה קצת מאתגרת
(הכינו את הממחטות) לקצוץ כמות גדולה
של בצל זו בהחלט חתיכת עבודה
אבל הפשטידה שווה את המאמץ אז מתגברים וקצת בוכים
:)
יוצאת פשטידה כל כך טעימה צריך רק סלט ירקות
טריים ליד וזו ארוחה משביעה ונהדרת.
מצרכים
תבנית פיירקס בקוטר 24 או 26 ס"מ
6 בצלים בגודל בינוני
3 כפות שמן
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15%
5 ביצים גודל L
500 גרם תרד טרי
1 גביע יוגורט (150 גרם)
100 גרם גבינה בולגרית 5%
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם קמח (2/3 כוס) אפשר קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
לשימון התבנית -
מעט חמאה, 2
כפות סולת או קמח תירס
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 190 מעלות. לשמן היטב את התבנית בחמאה ולפזר
בצורה שווה את הסולת כולל הדפנות
- לקלוף בצל, לחתוך לחצי ולפרוס פרוסות דקות. להעביר למחבת עמוקה
וגדולה. להוסיף חמאה ושמן ולטגן את הבצלים לקבלת גוון חום בהיר מאוד. זה לוקח
זמן, 15 דק' עד 30 דק' תלוי בעומק המחבת ובגובה האש. יש לערבב מידי פעם את
הבצלים במהלך הטיגון
- לאחר שהבצל במחבת הזהיב, להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה תוך
כדי ערבוב. לבשל כ- 3 דקות ולהסיר מהאש. להעביר לקערה גדולה
- לשטוף היטב את התרד הטרי, להרתיח מים בסיר גדול לחלוט את התרד.
כשהמים בסיר רותחים מוסיפים בבת אחת את כל התרד לאחר שתי דקות מוציאים מהמים
לקערה עם מים קרים. סוחטים היטב את התרד, אם העלים גדולים קוצצים אותם עם
סכין ומוסיפים לתערובת הבצל שמנת בקערה הגדולה ומערבבים
- לטרוף את הביצים בקערה קטנה ולהוסיף לתערובת הבצל. לערבב היטב
עם כף עץ
- לגרר במגרדת את הגבינה הבולגרית (על החורים הגדולים) ולהוסיף
לתערובת. להוסיף גבינה צהובה מגוררת. להוסיף יוגורט, מלח ופלפל שחור ולערבב
- לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לתערובת. לערבב היטב לקבלת
תערובת אחידה ולהעביר לתבנית
- לאפות כ- 45 דק' לקבלת פשטידה בצבע חום זהוב יפה . ניתן להקפיא
את הפשטידה