בייגלה ירושלמי
בייגלה
ירושלמי מתכון מנצח לבייגלה מושלם עם זעתר או שומשום. הבצק כייפי להכנה, זמן התפחה קצר יותר
מזה של לחם או לחמניות ומומלץ לגוון בטעמים של הציפוי לא תאמינו איזה בייגלה טעים
יוצא! לפעמים אני מכינה את הבייגלה בצורת מקלות ולפעמים בעיגולים קטנים תלוי במצב
הרוח שלי :)
מצרכים
12 בייגלה גדולים
1 ק"ג קמח
3 כפיות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
500 - 600 מ"ל מים ( 1/2 2 - 3 כוסות)
ציפוי
1/4 כוס חלב או מיםשומשום, זעתר, פרג, קצח איזה ציפוי שאוהבים
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים
יחד קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים, ממשיכים לערבל במהירות
נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו. מערבלים במהירות בינונית כ- 10
דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים קצת קמח. הבצק
יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים את
הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי
שעה. לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה(לא צריך לקמח הבצק משומן
היטב) ומחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות. יוצרים כדור מכל חתיכת בצק
- איך עושים צורה של בייגלה?
יוצרים חור באמצע כדור הבצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה. (יש עוד
דרך שבה יוצרים גלילים באורך של כ- 15 עד 20 ס"מ ואז מחברים את הקצוות) אצלי
בבית אוהבים את הבייגלה עגול ושמנמן אם אתם אוהבים את צורת הבייגלה הירושלמי
פשוט עושים בייגלה יותר צר וארוך עם חור גדול
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
מפזרים מעט קמח על התבנית ומניחים את הבייגלה עם רווחים בניהם שיהיה להם מקום
לתפוח. מורחים את הבייגלה בחלב או מים ומפזרים מעל את התוספת הרצויה. לבייגלה
עטוף בשומשום, טובלים את הבייגלה בחלב או מים ואז בשומשום משני הצדדים. מעבירים
לתבנית, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כחצי שעה
- מחממים תנור ל-240 מעלות כעשר
דקות לפני שהבייגלה מוכן לאפייה. אופים כ- 15 עד 20 דקות לקבלת בייגלה בצבע
זהוב יפה. חשוב לשים את התבנית במסילה התחתונה של התנור ולקראת סוף האפייה אם
הבייגלה לא תפס מספיק צבע, להעלות למסילה האמצעית. אם אוהבים ציפוי פריך
מעבירים לצינון על רשת. לקבלת מרקם רך יש לכסות את הבייגלה במגבת לאחר
שהעברנו אותו לרשת צינון