אוזני המן מלוחות מבצק שמרים עם גבינות
מצרכים
60 אוזני המן קטנות
בצק שמרים
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)240 גרם קמח מלא (2 כוסות פחות 4 כפות)
10 גרם שמרים טריים (או 1 כפית שטוחה שמרים יבשים)
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
120 מ"ל מיץ תפוחים (1/2 כוס)
240 מ"ל מים (לא לשים אותם בבת אחת אלא בהדרגה תלוי בספיגת המים בבצק)
3 כפות שמן זית
מלית גבינה
250 גרם גבינה לאפייה (טוברוג או כנען או טוב טעם)100 גרם גבינה צהובה מגוררת (השתמשתי בעמק)
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ציפוי - ביצה טרופה, שומשום לפיזור
אופן הכנה
בצק שמרים
לנפות לקערת המיקסר את שני
סוגי הקמחים. להוסיף סוכר ושמרים ולערבב. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה להוסיף
מיץ תפוחים ומחצית מכמות המים, לערבב ולהוסיף שמן זית ללוש כחמש דקות ולראות אם
הבצק רך וגמיש אין צורך בעוד מים ואם הבצק לא אחיד ויבש צריך להוסיף עוד מים. להוסיף
את המלח ולהמשיך ללוש במהירות בינונית עוד כחמש דקות. להעביר את הבצק לקערה גדולה
משומנת במעט שמן קנולה או שמן זית ולכסות בניילון. להתפיח את הבצק כשעה
מלית גבינה - לערבב יחד את כל חומרי
המלית.
לאחר שהבצק תפח לרדד מחצית מכמות הבצק
על משטח עבודה מקומח ולקרוץ עיגולים בעזרת מיקד או כוס בקוטר 7 ס"מ. להניח
כפית מלית גבינה על כל עיגול ולסגור למשולשים. להתפיח כחצי שעה, למרוח בביצה ולפזר
שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
כעשרים דקות עד חצי שעה. להגיש חם
הערות והצעות
- ניתן להקפיא.
- השתמשתי במיץ תפוחים טבעי על בסיס תרכיז שאני קונה.
- אפשר במקום מיץ תפוחים להשתמש במיץ תפוזים טרי מסונן באותה הכמות.
- לא אוהבים גבינה? שימו מילוי תפוחי אדמה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים כמו בבורקס