פרעצל בייגל

 פרעצל בייגל

פרעצל הוא בעצם סוג של בייגל ריחני עם מרקם רך וצבע משגע. השתמשתי בבירה בטעם פירות כדי לגוון בטעם. אפשר להשתמש באיזה בירה שאתם אוהבים לבצק הפרעצל ואם אתם לא בענייני בירה אז מים יעשו את העבודה:)

פרעצל בייגל

מצרכים

ל- 10 פרעצלים גדולים

550 גרם קמח רגיל
2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם) או 25 גרם שמרים טריים
1/2 1 כפיות מלח
3 כפיות סוכר
50 גרם חמאה רכה או 60 מ"ל שמן
330 מ"ל בירה בטמפרטורת החדר או מים או מיץ פירות מכל סוג שתרצו

לבישול הפרעצל
2 ליטר מים
50 גרם אבקת סודה לשתייה

לציפוי - 1 ביצה טרופה, מלח גס/פרג/שומשום

2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה, מעט קמח לפיזור על נייר האפייה

פרעצל בייגלפרעצל בייגל

פרעצל בייגל

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח ולשים בקערת המיקסר. להוסיף פנימה שמרים יבשים, סוכר ולערבב
  2. להוסיף חמאה ומלח וללוש (עם החלק שנקרא מלוש לבצקי שמרים) במהירות נמוכה, תוך כדי לישה למזוג את הבירה לתוך הקערה. להגביר למהירות בינונית וללוש כעשר דקות לקבלת בצק גמיש ואחיד
  3. להעביר את הבצק לקערה משומנת, להפוך את הבצק בקערה שיהיה משומן מכל צדדיו. לכסות את הקערה בשקית נקייה שיהיה מקום לבצק לתפוח. הבצק צריך להכפיל את נפחו,  ייקח כשעה תלוי במזג האוויר. עד שהבצק יתפח יש לשים בסיר בינוני אבקת סודה לשתייה ומים. להביא לרתיחה ולכבות את האש אחרי שהאבקה נמסה לגמרי
  4. לאחר ההתפחה להוציא את האוויר מהבצק ולחלק ל- 10 חלקים שווים. ליצור גלילים ולהניח בצד. במקביל יש להדליק את האש בסיר שהכנו עם המים ואבקת סודה לשתייה כדי שהמים ירתחו
  5. לקחת גליל בצק ולגלגל אותו לקבלת נחש באורך של כארבעים ס"מ ולעצב צורה של פרעצל ליצור את האות U ,לקחת את הקצוות המנוגדים ולסובב אותם פעמיים ,לאחר מכן יש להצמיד את הקצוות בצדדים של החלק התחתון. להניח את הפרעצלים על התבניות שהכנו מראש. לא מתפיחים את הפרעצלים אלא ישר מבשלים אותם
    לחמם תנור ל- 190 מעלות
  6. בישול הפרעצל, יש להכין מראש כף עץ וכף סינון. מבשלים בסיר פרעצל אחד או שניים תלוי מה הגודל שלהם . זמן הבישול הנו דקה לכל צד. לשים לב לא לבשל יותר מדקה! להוציא את הפרעצל מהסיר בעזרת כף סינון להניח חזרה בתבנית אפייה
  7. להבריש בביצה ולפזר מעל תוספת כרצונכם. לתת לפרעצל לתפוח כעשרים דקות
  8. לאפות בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות
פרעצל בייגל