חטיף שוקולד חלבה עם פצפוצי אורז
אני מאוד אוהבת לשלב שוקולד עם חלבה. הוספתי לשוקולד טחינה וסילאן כדי להעמיק טעמים וכדי ליצור חטיף שוקולד בלי
חמאה כדי שגם הטבעונית שלי תהנה
מאוד קל
להכנה. תוך כמה דקות תאחסנו את החטיף במקפיא ואחרי כחצי שעה תמצאו
את עצמכם מנשנשים בלי הפסקה. החטיף נהדר לנמנעים מגלוטן ובפסח כיף להכין אותו
עם הילדים
מצרכים
15-20 חטיפים אישיים או תבנית אנגלישקייק
200 גרם שוקולד מריר
80 גרם טחינה
גולמית (4 כפות)
60 גרם סילאן (3
כפות)
60 מ"ל מים
רותחים (1/4 כוס)
150 גרם פצפוצי
אורז (3 כוסות)
100 גרם חלבה וניל
לעיטור -
סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן מומס ועוד
אופן הכנה
- לרפד תבנית שקעים במנג'טים או להכין תבניות סיליקון בגודל מאפינס או לרפד תבנית אנגלישקייק בנייר אפייה
- בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ, טחינה סילאן ולמזוג מים רותחים
- להמתין כחמש דקות ולערבב עם מטרפה. אם השוקולד לא נמס לגמרי להכניס למיקרוגל למשך כמה שניות על חום נמוך ולערבב
- להוסיף פצפוצי אורז לתערובת השוקולד ולערבב היטב
- לקצוץ חלבה וניל ולהוסיף. לערבב לתערובת אחידה
- לשים כשתי כפיות גדושות בכל מנג'ט או להעביר את כל התערובת לתבנית אנגלישקייק ולדחוס פנימה
- לפזר מעל סוכריות צבעוניות או כל עיטור אחר שמתחשק לכם
- להעביר למקפיא למשך כשעה, לשחרר מהמנג'ט או התבנית ולאכול בהנאה
- לאחסן במקרר או במקפיא
הערות והצעות
- לא אוהבים טחינה וחלבה? אפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים טבעית ובמקום חלבה להוסיף בוטנים מסוכרים קצוצים באותה הכמות.
- שימו לב לבדוק אם השוקולד הלבן שקניתם פרווה או חלבי במידה ומכינים את החטיף לטבעונים או למי שנמנע ממוצרי חלב או מחפש חטיף פרווה.
- אפשר להכין את החטיף על בסיס קורנפלקס במקום פצפוצי אורז באותה הכמות