עוגיות בצל מלוחות - הבצליות הכי ממכרות
העוגיות נהדרות ליד מטבלים כמו אבוקדו, סלסלה וגבינות מה שנותן להן את הטעם הנהדר אלו שבבי בצל קנויים. בניגוד לבצל שמטגנים בבית שבבי הבצל מיובשים ומטוגנים ולכן השימוש בהם בבצק מצוין. הבצליות הכי ממכרות שיש
מצרכים
1 ק"ג עוגיות
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
1 שקית אבקת אפייה, 1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כוס שבבי בצל מטוגנים (קונים מוכן בחנויות תבלינים)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)
אופן הכנה
- מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה לקערת המיקסר ולאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל שחור ושבבי בצל. לערבל עם וו גיטרה במהירות נמוכה ולאחר מכן מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגוררת. מעבדים רק עד קבלת בצק אחיד
- אוספים את הבצק ועל משטח מקומח
מעבדים מעט לקבלת כדור ואז עוטפים אותו בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעה
וחצי לפחות. אפשר לשמור אותו במקרר עד 24 שעות
- חותכים פיסה מהבצק ויוצרים גליל
צר באורך של כ- 15 ס"מ. יוצרים צורה של עניבה, ראו תמונה. אם אין לכם
זמן או חשק אפשר לרדד את הבצק על משטח עבודה מקומח ולחתוך לריבועים או כל
צורה אחרת.
- מסדרים את העוגיות בתבנית
מרופדת בנייר אפייה עם רווח של שני ס"מ בניהן כדי שיהיה להן מקום
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות כ- 20-25 דקות לקבלת צבע זהוב יפה
- מצננים היטב ולהעביר לקופסה
אטומה
הערות והצעות
- במידה ואין לכם שמנת חמוצה ניתן להחליף אותה ביוגורט באותה הכמות
- כדי לקבל מראה קצת יותר עשיר אפשר למרוח את העוגיות בביצה טרופה ולפזר מעל פרג, שומשום או קצח
- חשוב מאוד להשתמש בשבבי בצל מטוגן ומיובש כי בצל מטוגן רגיל מכיל המון נוזלים ואינו מתאים במתכון הזה
- קמח כוסמין מלא יעבוד כאן רק במחצית הכמות במקום הקמח הרגיל אחרת יצאו עוגיות דחוסות מידי