בראוניז שלושה שוקולדים
בראוניז שוקולד עם שלושה שוקולדים אחד המתכונים הכי אהובים על הילדים שלי:) חשוב מאוד להשתמש בשוקולד איכותי שטעים לכם. השילוב של שלושה סוגי שוקולד מריר, חלב ולבן נפלא ומאוד טעים. מכירים מישהו שלא אוהב שוקולד? תכינו לו את בראוניז שוקולד אני בטוחה שדעתו תשתנה ברגע!
מצרכים
תבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
3 ביצים גודל L בטמפרטורת
החדר
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
50 גרם קקאו (1/2 כוס)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד
תבנית בנייר אפייה
- להמיס יחד במיקרוגל בחום בינוני
חמאה ושוקולד מריר קצוץ.
- להקציף יחד ביצים וסוכר לקצף
סמיך ובהיר. להוסיף פנימה את השוקולד והחמאה שהמסנו יחד ולערבב עם מטרפה
ידנית או עם המיקסר. לנפות יחד קקאו וקמח ולהוסיף לתערובת הביצים והשוקולד
ולערבב בעדינות לקבלת תערובת אחידה. לערבב פנימה בעדינות מחצית מכמות השוקולד
הלבן ושוקלד החלב הקצוצים.
- להעביר לתבנית מלבנית (20 ס"מ על 24 ס"מ)מרופדת בנייר אפייה. לפזר מעל את השוקולד הקצוץ שנותר ואת השוקולד צ'יפס מריר. לאפות בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים סביבו. חשוב לא לאפות יותר מידי כדי שיצא בראוניז לח ועשיר ולא מיובש. לצנן היטב ולחתוך לקוביות
הערות והצעות
- לבראוניז שוקולד פרווה להחליף חמאה במרגרינה או שמן קוקוס. להשתמש רק בשוקולד מריר ובמקום שוקולד לבן חלבי לקנות שוקולד צ'יפס לבן פרווה ולהשתמש בשוקולד צ'יפס לבן ומריר פרווה בכמות של 125 גרם מכל סוג לערבוב בתוך הבראוניז ולפיזור מעל.
- אוהבים עוגיות אוראו? אפשר להפחית מכמות השוקולד שמפזרים מעל ובמקום לפזר עוגיות אוראו קצוצות לפי טעמכם.
- ניתן להחליף חלק מהשוקולד הקצוץ באגוזים כמו פקאן או אגוזי מלך קצוצים עבה. אני אוהבת לשמור בראוניז שוקולד במקפיא כי ככה הם נשמרים יותר מיומיים:)
- אתם לחוצים בזמן? ניתן להכין את הבראוניז מראש, לחתוך ולהקפיא בקופסה עם נייר מפריד בין השכבות. נשמר בהקפאה עד ארבעה חודשים