עוגת תפוחים ופירות יבשים

 עוגת תפוחים ופירות יבשים

עוגת תפוחים ופירות יבשים בחושה מעולה, מלאת טעמים בתוספת של פירות יבשים המעניקים המון טעם וצבעים נפלאים. גם לכם יש המון סוגים של פירות יבשים במקרר?  אצלי במקרר יש סלסלה עם מגוון פירות יבשים זו הזדמנות מצוינת להשתמש בהם לעוגה נהדרת וטעימה

עוגת תפוחים ופירות יבשים

מצרכים

לסיר פלא או 2 תבניות אנגלישקייק

4  תפוחי עץ ירוקים חמוצים (500 גרם)
250
 גרם פירות יבשים
 350
גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1/2
 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח, 1/2 כפית סודה לשתייה
1
 כפית שטוחה קינמון
240
 מ"ל שמן קנולה או תירס (1 כוס)
 200
גרם סוכר (1 כוס)
 4
ביצים גודל L
1
 כף תמצית וניל, 1 כף גרידת לימון
4
 כפות ברנדי או מיץ תפוזים או יין מתוק

עוגת תפוחים ופירות יבשים

אופן הכנה

  • לשמן היטב את תבנית האפייה ולחמם תנור ל- 170 מעלות
  • לקלוף תפוחי העץ ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בקערה בינונית. חותכים פירות יבשים לקוביות קטנות (אני רוחצת ומייבשת את הפירות היבשים לפני החיתוך) ומוסיפים לקערת התפוחים
  • מנפים קמח, אבקת אפייה ,סודה לשתייה וקינמון. להוסיף פנימה את המלח ולערבב. בשלב הזה ניתן לקחת שתי כפות מתערובת הקמח ולהעביר לתפוחים עם הפירות היבשים, זה תורם לפיזור אחיד של הפירות בעוגה
  • בקערת המיקסר לשים שמן, סוכר וברנדי. לערבל היטב עם וו גיטרה להוסיף ווניל וגרידת הלימון ולערבב. לפתוח את הביצים לצלוחית, לטרוף עם מזלג ולהוסיף לתערובת השמן והסוכר. לערבל היטב במהירות בינונית עד שהתערובת נהיית אוורירית ובהירה. להחליש את מהירות המערבל ולהוסיף בהדרגה את תערובת הקמח. לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. (מי שאין לו מערבל עם וו גיטרה, אפשר להקציף במיקסר ידני עד שלב הוספת הקמח ולאחר מכן להוסיף את הקמח ולערבב עם כף עץ)  להוסיף את תערובת הפירות היבשים ותפוחי העץ ולערבב בעזרת כף עץ ולא עם וו הגיטרה. להעביר את התערובת לתבניות
  • אופים בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד לקבלת קיסם מעט יבש עם פירורים לחים סביבו.

הערות והצעות

אפשר להחליף כמחצית מכמות השמן ברסק תפוחי-עץ לא ממותק. זה מתאים מאוד ומשתלב מעולה בטעמיםמי שאוהב אגוזים יכול להוסיף 100 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים למתכון זה טעים מאוד ניתן לאפות בתבנית מאפניס ולעטר בשברי אגוזים.  לפני ההגשה אני ממליצה לזרות מעט אבקת סוכר למעלה זה נותן מראה חגיגי.

עוגת תפוחים ופירות יבשים


עוגת תפוחים ופירות יבשים