עוגת פרג עשירה עם ציפוי שוקולד

עוגת פרג עשירה עם ציפוי שוקולד

עוגת פרג עשירה עם אגוזים וצימוקים וכמובן ציפוי שוקולד טעים.
במשפחה שלי לא מחכים לפורים כדי לאפות, ולאכול מעוגות פרג
.
העוגה כאן מבוססת על מתכון של חנה שאולוב מהספר הנצחי שלה עוגות ועוגיות 
זו עוגה שאני מכינה מהרגע שפרצתי את מחסום עוגות השוקולד בגיל העשרה
ולמדתי להכין עוד סוגים שונים של עוגות
.
עם השנים ערכתי בה שינויים והתאמות לטעם המשפחתי שלנו

עוגת פרג עשירה עם ציפוי שוקולד

מצרכים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

5 חלמונים מביצה גודל L
100 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית גרידת לימון
1 שקית סוכר וניל
100 גרם קמח תופח (3/4 כוס) או 3/4 כוס קמח ועוד כפית שטוחה אבקת אפיה
200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
80 מ"ל חלב או מיץ תפוזים (1/3 כוס)
3 כפות צימוקים קטנים לבנים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
5 חלבונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

מצרכים לציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
30 גרם חמאה
לעיטור - שוקולד לבן קצוץ או מקופלת לבנה קצוצה

עוגת פרג עשירה עם ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים בחמאה רכה את תבנית האפייה ומקמחים. חשוב לנער את עודפי הקמח
  • מקציפים חמאה,שמן,100 גרם סוכר במהירות בינונית ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה חלמונים (צהוב של הביצה),סוכר וניל וגרידת לימון. ממשיכים להקציף עד קבלת תערובת אחידה
  • מנפים את הקמח ומוסיפים אליו את הפרג שימו לב שלא יהיו גושי פרג. אפשר לפורר אותם בידיים או עם כף. להוסיף את תערובת הקמח עם הפרג לתערובת החמאה המוקצפת ואת החלב לסירוגין (כלומר בשתי פעמים, כל פעם חצי כמות קמח עם פרג וחלב) להוסיף אגוזים וצימוקים ולערבב רק לקבלת תערובת אחידה.
  • להקציף חלבונים להוסיף בהדרגה 100 גרם סוכר לקבלת קצף יציב וגמיש, לקפל פנימה לקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לאפות כ- 40 דקות ב-170 מעלות
  • הכנת ציפוי שוקולד- בקערה זכוכית לשים את שני סוגי השוקולד יחד עם החלב והחמאה. לחמם במיקרוגל בחום בינוני כדקה. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
  • לצנן היטב את העוגה ולצפות בציפוי שוקולד
  • העוגה יכולה להיות מחוץ למקרר יומיים עם ציפוי שוקולד וארבעה ימים ללא ציפוי שוקולד
עוגת פרג עשירה עם ציפוי שוקולד