חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס

חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס

חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס קלים להכנה והרבה יותר בריאים (וטעימים) מאלו הקנויים לפני הרבה שנים טובות הבת הגדולה שלי אהבה לקחת חטיפי בריאות לבית הספר וביקשה שאכין לה כאלה בטעמים האהובים עליה (בננה ושוקולד צ'יפס) אחרי כמה ניסיונות מצאתי את ההרכב שיהיה לה טעים ובריא היום שהילדה כבר אחרי צבא והפכה לטבעונית החטיפים הללו עדיין מככבים אצלנו בבית ולפעמים אני שולחת את חגי שיקנה אצל הירקן בננות דבש כדי שאכין אותם.

חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס

מצרכים

תבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ

240 גרם (3/4 2 כוסות) שיבולת שועל אינסטנט
100 גרם שוקולד צי'פס
60 מ"ל (1/4 כוס)שמן תירס או חמניות
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
3 בננות גדולות בשלות מאוד
1/2 כפית קינמון
2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה אבל מאוד מוסיף)

חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס

אופן הכנה

  • לחם תנור ל- 160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • בקערה גדולה לערבב יחד את החומרים היבשים, שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וסובין
  • לשים במעבד מזון בננות וסוכר חום לעבד עד שהבננות מעוכות היטב, להוסיף את השמן במזיגה איטית ולהמשיך לעבד עד שנוצרת עיסה מוקצפת ובהירה
  • אם אין מעבד מזון מועכים בקערה קטנה בננות וסוכר חום עם מועך תפוחי אדמה עד שנוצרת תערובת אחידה, מוזגים את השמן תוך כדי ערבוב עם מטרפה ליצירת עיסה אחידה ובהירה.
  • מעבירים את תערובת הבננות לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • שמים את התערובת בתבנית ומהדקים בידיים רטובות
  • חותכים למלבנים בעזרת סכין שטובלים בכוס מים חמים
  • מכניסים לתנור למשך כ- 40 דקות
  • שולפים את החטיפים עם נייר האפייה ומניחים של משטח עבודה. מפרידים בין המלבנים בעזרת סכין ומעבירים לכלי אטום
  • את החטיפים רצוי לאחסן בקירור. ניתן להקפיא אותם

חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפסחטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס

הערות והצעות

  • בננות הן מרכיב מרכזי במתכון. לא אוהבים בננותזה קצת בעייתי כי פירות אחרים אין להם את המרקם והסמיכות הרצויה למתכון הזה
  • המרקם של החטיפים לא פריך אבל הם גם לא רכים מאוד.
  • אפשר להחליף  90 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1 כוס) ב- 100 גרם פצפוצי אורז מלא
  • במקום שוקולד צ'יפס אפשר לשים אגוזים קצוצים, פירות יבשים קצוצים וכדומה
  • שיבולת שועל אינסטנט זו שיבולת שועל שבישלו אותה, ייבשו ולכן היא מהירת הכנה -אינסטנט. במתכון הזה אני לא ממליצה להשתמש בשיבולת שועל שלמה ועבה כי היא תהפוך את החטיפים לפחות עדינים והמרקם שלהם יהיה יותר מחוספס
  • אם בכל זאת בחרתם בשיבולת שועל עבה מומלץ לטחון אותה מעט (לא לאבקה)
חטיפי שיבולת שועל עם בננה ושוקולד צ'יפס