שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

 שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

שבלולים מתוקים מבצק שמרים עם מלית גבינה. אני אוהבת לפזר על הגבינה שוקולד צ’יפס מריר או צימוקים. מומלץ לאפות את השבלולים בתבנית שקעים כך מתקבלת צורה אחידה ויפה של שבלולים.  
הבית מתמלא בריח נהדר של מאפה שמרים עם גבינה וזה לגמרי שווה את ההשקעה

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

מצרכים 

ל- 24 שבלולים

בצק שמרים

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים מביצה בגודל
L
200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)
1/2 כפית מלח
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת דק

מלית גבינה

500 גרם גבינה לאפייה (טוברוג או כנען או טוב טעם)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
שוקולד צ’יפס מריר או צימוקים
1 ביצה טרופה
2 שקיקים סוכר וניל

סירופ סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס), 120 מ”ל מים (1/2 כוס)

2 תבניות שקעים מרופדות בעטרות נייר או משומנות היטב

אופן  הכנה

סירופ סוכר 
יש להרתיח יחד סוכר ומים חמש דקות ולהניח בצד

מלית גבינה
לערבב יחד את כל החומרים מלבד התוספות אותן מפזרים מעל המלית. לשמור במקרר עד השימוש.

בצק שמרים

לנפות קמח ולפורר פנימה שמרים טריים ,לערבב היטב. להוסיף שמנת חמוצה, חלמונים, תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת וסוכר ללוש במהירות נמוכה ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות לאחר מכן  להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות בינונית כחמש דקות לקבלת בצק אחיד.
להעביר את הבצק לקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד
.  אפשר להכין את הבצק יום קודם ולתת לו התפחה של 8 שעות במקרר או התפחה רגילה של כשעה  (בחורף יותר משעה) הבצק לא יכפיל את נפחו אך יתפח מעט וזה מספיק

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

הכנת השבלולים

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים לרדד על משטח מקומח למלבן באורך של 30 ס”מ וברוחב של 15 ס”מ. למרוח מחצית מכמות מלית הגבינה ולפזר מעל את התוספת שבחרתם לגלגל לרולדה ולחתוך ל- 12 שבלולים שווים בגודלם. 

להניח את השבלולים בתבנית שקעים ,למרוח בביצה, לפזר סוכר וניל ולתת התפחה של 30 דקות.  לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כל תבנית לחוד ולא בטורבו כ- 25 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח סירופ סוכר בעזרת מברשת על כל שבלול.

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים

הערות והצעות

שימו לב מדובר בבצק שמרים  שלא יתפח כמו בצק לחלה או לחם. הבצק יתפח מעט אך לא יכפיל את נפחו וזה בסדר גמור! 
אפשר לפזר על הגבינה פירות יבשים קצוצים כמו משמשים, אננס ועוד.

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים