לביבות קישואים עם גבינות ושמיר
השילוב
של קישואים ושמיר תמיד מזכיר לי את הבישולים של סבתי,
זה מתחיל בסלט קישואים
מטוגנים המוגשים עם שמיר טרי
וממשיך במרק עוף או מרק ירקות עם הרבה קישואים ושמיר
קצוץ.
עם השנים והמעבר לאוכל יותר
בריא במקום לטגן קישואים סבתי הכינה אותם בתנור עם מעט שמן זית ומוגש עם מיץ לימון
או חומץ ושמיר טרי קצוץ, הרבה שמיר:)
אני מאוד אוהבת לשלב גבינות בלביבות
ירק. הגבינה מעדנת את הלביבות ומוסיפה עושר של טעמים
מצרכים
16-20 לביבות
2-3 קישואים (500 גרם)
חצי צרור שמיר
70 גרם קמח כוסמין מלא (1/2 כוס)
50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 ביצים
1/4 כפית מלח, פלפל שחור גרוס עבה לפי הטעם
שמן זית או שמן אחר
נייר אפייה, תבנית תנור גדולה ושטוחה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 200 מעלות
- לשטוף היטב את הקישואים, לגרד
במגרדת (הצד עם החורים הגדולים),לסחוט היטב את הקישואים ולהעביר לקערה גדולה.
להוסיף לקישואים קמח מנופה, גבינה בולגרית, גבינת מוצרלה, ביצים, מלח ופלפל
לערבב היטב
- להניח נייר אפייה בתבנית, להבריש
את הנייר במעט שמן, ליצור לביבות ולהניח על התבנית ,להבריש כל לביבה במעט
שמן. להכניס לתנור
- לאפות 15 דקות (אפשר בטורבו)
כדאי להניח את התבנית בתנור במסילה התחתונה כדי שהלביבות ישחימו מלמטה ואחרי
15 דקות בתנור יש להפוך את הלביבות ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות עד שהן
משחימות היטב מכל הצדדים
- יש להגיש את הלביבות חמות. אפשר
לשמור במקרר עד שלושה ימים, רצוי לחמם בתנור או באובן טוסט
הערות והצעות
- אפשר לטגן את הלביבות.
- הכנתי את הלביבות מזוקיני (קישוא עם קליפה בצבע ירוק כהה) אפשר להכין מהקישואים הרגילים (קליפה בצבע ירוק בהיר) יש בהם יותר מים ולכן התוצאה תהייה לביבה קצת יותר שטוחה התערובת פחות סמיכה.
- אם השתמשתם בקישואים רגילים ויש בתערובת הרבה נוזלים יש להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם לתערובת הלביבות.
- אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא, אפשר השתמש כאן בקמח חיטה מלא או רגיל.
- לא אוהבים שמיר? שימו פטרוזיליה או כוסברה או בצל ירוק במקום.
- גבינות אפשר לשנות כמויות וסוגים לפי מה שטעים לכם רק חשוב שאלו יהיו גבינות ללא הרבה נוזלים כמו גבינה לבנה או קוטג' אלא סוגים של גבינות קשות כמו צ'דר או צהובה וכדומה. אפשר להגדיל את כמות הגבינה הבולגרית.