עוגיות רחת לוקום

 עוגיות רחת לוקום

עוגיות רחת לוקום

עוגיות רחת לוקום הן עוגיות של סבתות עם זיכרונות ילדות מתוקים.
זה קצת ריפוי בעיסוק לגלגל בצק לעוגיות רחת לוקום אבל המאמץ משתלם.
העוגיות נשמרות לאורך זמן בקופסה אם לא מחסלים אותן כי הן כל כך טעימות.

עוגיות רחת לוקום

מצרכים

280 גרם קמח (2 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1 שקיק אבקת אפייה (10 גרם)
200 גרם חמאה רכה
200 מ"ל אשל או שמנת חמוצה
500 גרם רחת לוקום

עוגיות רחת לוקוםעוגיות רחת לוקום

אופן הכנה

  • מנפים יחד קמח, קורנפלור ואבקת אפייה לקערת המיקסר
  • מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומערבלים במהירות בינונית לקבלת פירורים
  • מוסיפים אשל ומערבלים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים
  • מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים בגודלם. יוצרים כדורים ומכסים במגבת
  • לוקחים כדור בצק ומרדדים למלבן ארוך ודק. מחלקים למשולשים
  • לוקחים חתיכת רחת לוקום ויוצרים ממנה נחש ברוחב בסיס המשולש, מניחים על הבצק ומגלגלים תוך כדי הידוק הבצק סביב רחת הלוקום
  • מניחים את העוגייה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכינים את שאר העוגיות
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 15 דקות לקבלת צבע זהוב בהיר
  • מצננים היטב אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה סגורה
עוגיות רחת לוקוםעוגיות רחת לוקום

הערות והצעות

במקום רחת לוקום ניתן למלא את העוגיות במלית פרג או אגוזים או כל מלית סמיכה שטעימה לכם
לבצק פרווה יש להחליף חמאה במרגרינה ואת האשל בשמנת צמחית בכמות של 180 מ"ל (3/4 כוס) או קרם קוקוס בכמות של 180 מ"ל (3/4 כוס)

עוגיות רחת לוקום