פנקייק קלאסי

 פנקייק קלאסי

פנקייק קלאסי

פנקייק קלאסי מתכון מושלם וממש קל להכנה. למילה פנקייק יש כל כך הרבה הקשרים ורגשות. אצל חלק מהאנשים זה מתקשר לארוחת בוקר בבית מלון ויש אנשים (כמוני) שזה מחבר אותם לשבת ,לבית הורים, לריח המתוק שמגיע מהמטבח. כבר בכיתה ד' או ה' עמדתי במטבח בבית הורי והכנתי את ארוחת הפנקייק של שבת בעצמי. אצלנו היה נהוג לאכול אותם דווקא בשבת אחר הצהריים. את המתכון הנפלא קיבלתי מהחברות של הורי ,ג'נט וורנט, הישר מארה"ב. כל כמה שנים הן היו מגיעות אלינו לביקור ויחד איתן מתכונים למאכלים אמריקנים טיפוסיים
. אני מביאה כאן את המתכון לפנקייק האמריקאי העבה והעסיסי.

פנקייק קלאסי

מצרכים

בערך 10 פנקייקים שמנמנים במחבת בקוטר 20 ס"מ

210  גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1
 שקית אבקת אפיה
3
 כפות סוכר
2
 ביצים גודל L
 240
מ"ל חלב (1 כוס)
3
 כפות שמן (קנולה או תירס)
1
 כפית תמצית וניל
מעט חמאה לשימון המחבת.

להגשה - סירופ מייפל, ממרח שוקולד שאוהבים, סירופ שוקולד, דבש ולימון טרי, קונפיטורה איכותית (עדיף תוצרת בית), גבינה לבנה, שמנת חמוצה

אופן הכנה

  • להכין מחבת מתאימה (רצוי טפלון) ותרווד להפוך את הפנקייק
  • מנפים לתוך קערה גדולה קמח ואבקת אפייה ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר
  • בקערה נפרדת (אני עושה זאת במד ליטר) טורפים יחד ביצים, חלב, שמן ותמצית וניל
  • את השלב הבא אפשר לעשות במעבד מזון עם להב פלדה או לערבב ידנית עם מטרפה מה שחשוב זה לסנן את התערובת לאחר הערבוב כדי שלא יהיו לנו גושים בפנקייק
  • במעבד מזון שמים את תערובת הקמח בקערת המעבד. סוגרים את המכסה ודרך הפתח הצר מוסיפים את תערובת החלב והביצים תוך כדי עבודת המעבד על מהירות בינונית וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • בערבוב ידני עם מטרפה עושים גומה בתוך תערובת הקמח ולתוכה שופכים בזרם חלש את תערובת החלב, תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה. אני ממליצה להעביר את התערובת במסננת.
פנקייק קלאסי


טיגון הפנקייק

מחממים את המחבת על אש בינונית, שמים מעט חמאה (חצי כפית בערך) ומורחים בעזרת נייר מגבת את החמאה
יוצקים כמות של חצי מצקת מרק למחבת ומזיזים מעט את המחבת על מנת שתערובת הפנקייק תכסה את המחבת באופן שווה ואחיד.
מחלישים מעט את האש ומחכים שייווצרו בועות על השכבה העליונה של הפנקייק.
ברגע שיש הרבה בועות (לוקח כדקה וחצי בערך) הופכים את הפנקייק בעזרת התרווד ונותנים לצד השני להזהיב. מעבירים את הפנקייק לצלחת וממשיכים לטגן את שאר התערובת.

פנקייק קלאסי

הערות והצעות

אפשר לשנות את גודל הפנקייק והצורה. ניתן לרכוש מחבתות מיוחדות לפנקייק עם שקעים קטנטנים או תבניות בצורות שמניחים על המחבת לקבלת פנקייק לב למשל
אני ממש ממליצה להגיש את הפנקייק חמים יחד עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, קונפיטורה טובה.
אצלנו בבית אוהבים את הפנקייק עם דבש ומיץ לימון טרי ולא לשכוח שמנת חמוצה ליד!

פנקייק קלאסי