חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית

 חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית

הניחוחות של אפיית החלה ביום שישי אי אפשר לעמוד בפניהם.
אין דבר כזה אצלנו בבית סוף שבוע בלי חלה לשבת תוצרת בית
.
בתוך הבצק של החלה יש את האהבה למשפחה והצורך לפנק ולעשות הכי טוב שאפשר למענם.

חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית

מצרכים 

ל - 3 חלות בינוניות או 2 גדולות

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
160 מ"ל שמן (2/3 כוס)
2 ביצים (לחלה עשירה יותר אפשר להוסיף עוד 2 חלמונים)
400-500 מ"ל מים ( 1/2 2 - 2 כוסות)

ציפוי

1 ביצה טרופה
4 כפות שומשום

1 תבנית תנור שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפיה

חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית

חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית

אופן הכנה

  • לנפות קמח לקערת מערבל, לפורר פנימה את השמרים הטריים ולערבב (שמרים יבשים להוסיף ולערבב) להוסיף סוכר, לערבב. ליצור גומה ולשים בה את הביצים. בעזרת וו לישה להתחיל לערבל במהירות נמוכה ,להוסיף כוס מים, תוך כדי ערבול להוסיף את השמן והמלח
  • להמשיך לערבל במהירות נמוכה ולהוסיף עוד כוס מים בהדרגה, להגביר מעט את מהירות הלישה ולראות שמתגבש בצק תוך כדי הלישה, לבדוק אם צריך להוסיף עוד מים (מרגישים ביד אם הבצק יבש או רטוב ואם נאסף כל הקמח מתחתית הקערה) להגביר את מהירות הלישה למהירות בינונית וללוש את הבצק כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק
  • להעביר את הבצק לקערה משומנת ולשמן את הבצק מכל צדדיו. לעטוף את הקערה בניילון נצמד או מגבת. לתת התפחה להכפלת נפח (זמן ההתפחה כשעה עד שעתיים ,משתנה לפי מזג האוויר ולכן בחורף זמן ההתפחה מתארך לעומת זמן ההתפחה בקיץ)
  • לאחר הכפלת הנפח, להסיר את הכיסוי מהבצק, ללוש מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ולהחזיר לקערה המשומנת לתפיחה שנייה, שהיא קצרה יותר,כ-20 דקות. לא לשכוח לכסות את הבצק שלא יתייבש. לאחר התפחה שנייה להעביר את הבצק למשטח עבודה. לחלק ל- 2 חלקים (להכנת 2 חלות). מכל חלק ניצור חלה. לקליעת צמה נחלק את הבצק לפי סוג הצמה אותה נקלע. אני קולעת חלה מ- 4 או 6 חלקים כל חלק אני מרדדת למלבן בינוני ומגלגלת לרולדה. מהרולדות אני קולעת את החלה, חשוב להדק את נקודת החיבור בין  הרולדות כדי שלא יתפרק ויזוז לנו בזמן הקליעה
  • אפשר למצוא ביו טיוב שלל סרטונים איך לקלוע חלה. יש כל מני טכניקות מעניינות שווה לחפש
  • לאחר קליעת החלות יש להתפיח אותן. להכפלת הנפח. זה לוקח בין 30 דקות לשעה. תלוי במזג האוויר .אפשר ליצור סביבת התפחה בתנור, להדליק תנור על 30-40 מעלות. להכניס לתוכו כלי שטוח עם מים רותחים ולהניח בתחתית התנור. להכניס את התבנית עם החלות לאמצע התנור ולסגור את דלת התנור. זמן התפחה יהיה כ-20 עד 30 דקות

אפיית החלות

  • לחמם תנור ל-180 מעלות. למרוח ביצה בעדינות על החלות ולפזר מעל שומשום (אפשר גם בלי, אפשר פרג או כל תוספת אחרת שאהובה עליכם) זמן האפייה הוא כ- 30 דקות עד לקבלת צבע חום יפה
  • להוציא את החלות ולהעביר אותן בזהירות לרשת. אני מכסה את החלה במגבת כדי שתהיה רכה
  • החלה ניתנת להקפאה למשך שבועיים עד שלושה עטופה היטב בניילון נצמד

הערות והצעות

אפשר לצפות את החלות בפרג או בשומשום שחור ולא רק בשומשום הקלאסי
החלות יוצאות מעולה מהקפאה. אני מכניסה אותם לשקית כשהן עדיין חמימות (לא רותחות מהתנור). עוטפת היטב ומקפיאהאפשר לאפות את החלות בתבנית אנגלישקייק או בתבנית והכי חשוב לקלוע לצמות מכמה רצועות שאתם אוהבים.
יש מלא מלא סרטונים ביוטיוב המלמדים לקלוע חלות

חלה לשבת כי אין כמו חלה שמכינים בבית