עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות

 עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות

יש דבר כזה עוגת גבינה אפויה בלי ביצים? אני מאוד אוהבת עוגות גבינה ויש בבלוג מבחר רב של מתכונים לכל מני סוגים של עוגות גבינה. השנה נוצר מצב בגלל נגיף הקורונה והסגר שיש מחסור בביצים.
את מעט הביצים שהצלחנו לקנות אני שומרת לקניידלך ולחמניות פסח. אז החלטתי לנסות מתכון לעוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות ויצאה עוגה עדינה, רכה וממש טעימה
.

עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות

עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות

מצרכים

תבנית אנגלישקייק אחת

בסיס

100 גרם ביסקוויטים טחונים (בפסח עוגיות יין ולא בפסח עוגיות חמאה או ביסקוויטים)
50 גרם חמאה מומסת

מלית גבינה

500 גרם גבינה לבנה (השתמשתי ב 5%)
200 גרם שמנת חמוצה (השתמשתי ב- 15%)
80 גרם סוכר (1/3 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (2 כפות או חצי חבילה)
1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק

ציפוי 

200 גרם שמנת חמוצה (השתמשתי ב - 15%)
1 כף אבקת סוכר

עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • לערבב ביסקוויטים עם חמאה ולהעביר לתבנית. להדק היטב בעזרת גב כף
  • לערבב יחד את כל חומרי מלית הגבינה בעזרת מטרפה ולצקת לתבנית
  • להכניס לתנור ולאפות כ- 40 דקות.
  • לערבב שמנת חמוצה עם אבקת סוכר, רצוי עם מטרפה לתערובת אחידה
  • להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח מעל את השמנת. להחזיר לתנור לעוד 10 דקות אפייה
  • לצנן היטב ולשמור בקירור. להעביר לצלחת הגשה ולבזוק מעט אבקת סוכר

הערות והצעות

אפשר להחליף את סוג העוגיות בהתאם למה שיש בבית
אם אוהבים צימוקים ניתן להוסיף 50 גרם צימוקים לתערובת הגבינה לפני האפייה
אפשר לאפות את העוגה ללא התחתית

עוגת גבינה אפויה בלי ביצים ובלי הקצפות