ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

ריבועי אגוזים ושקדים הם ריבועים עם מלית עשירה ומה שמחבר בניהם זו ריבת משמש הכי פשוטה שיש. רציתי שיהיה מרקם רך
ולא נוקשה כמו של קרמל או טופי
כדי שגם המאותגרים בלעיסה ינגסו בכיף בלי לקבוע מראש תור לרופא השיניים שלהם
.

ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

מצרכים

תבנית 25 ס"מ על 30 ס"מ

בצק פריך

100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
נייר אפייה

מלית אגוזים ושקדים

150 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא טחונים לאבקה)
200 גרם שקדים קצוצים (לא טחונים דק וגם לא קמח שקדים)
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
200 גרם ריבת משמש הכי פשוטה
50 גרם חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (1/2 כוס)
קליפת לימון מגוררת דק מלימון אחד
1/4 כפית מלח

ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

אופן הכנה

בצק פריך

  • בקערת המיקסר שמים סוכר וחמאה חתוכה לקוביות ולאחר מכן יש לערבל עם וו גיטרה כשתי דקות לקבלת פירורים גדולים קצת מזכיר מרקם של קוטג'
  • תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומערבלים במהירות בינונית בערך דקה ואז מוסיפים קמח ומעבדים במהירות בינונית עד להטמעת הקמח בתערובת החמאה. זה שלב חשוב בו צריך לשים לב לא לעבד יותר מידי את תערובת הבצק כדי שהחמאה לא תתחמם על מנת שהמרקם הפריך לא ישתבש.
  • מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומפזרים עליו מעט קמח
  • מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ואז צריך קצת לעבד אותו עם הידיים ממש במהירות כדי שלא נחמם את הבצק לצורת גליל ולהניח על נייר האפייה. יש לרדד את הבצק לריבוע מעט יותר גדול מהתבנית ולהעביר בעזרת נייר האפייה את הבצק לתבנית. להכניס למקרר למשך חצי שעה
  • לאחר חצי שעה יש לחמם תנור ל- 170 מעלות ולהוציא את הבצק מהמקרר. לדקור במזלג ולאפות כ- 15 עד 20 דקות לצבע חום ממש בהיר. לצנן את הבצק האפוי

מלית אגוזים ושקדים

  • בסיר בינוני שמים שמנת מתוקה, חמאה, סוכר חום וריבת משמש. יש להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב ולהסיר מהאש ברגע שמתקבלת תערובת אחידה
  • להוסיף אגוזים ושקדים קצוצים, קליפת לימון ומלח. לערבב ולהעביר לתבנית עם הבצק הפריך. למרוח כדי שהתערובת תפוזר באופן אחיד על גבי הבצק
  • לאפות בחום של 170 מעלות כ- 20 עד 30 דקות.
  • ברגע שהתערובת מבעבעת וקצת מזהיבה זה סימן שיש להוציא מהתנור. לצנן היטב ולחתוך לריבועים רק אחרי קירור מלא. אני ממליצה להעביר למקרר לשעתיים לפחות ואז רק לחתוך.
  • בחורף הריבועים נשמרים מחוץ למקרר עד שלושה ימים בקיץ אני ממליצה לאחסן במקרר ולהפריד בין השכבות עם נייר אפייה
ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשיםריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

הערות והצעות

  • לפרווה מחליפים חמאה במרגרינה מכל סוג שטעים לכם באותה הכמות. שמנת מתוקה בשמנת צמחית
  • אין תחליף לריבה. זה מרכיב מרכזי במתכון וכל תחליף ישנה את האיזון במתיקות ובמרקם ובעצם יהיה מתכון אחר. אז לא!
  • לא אוהבים ריבה בטעם משמש? אפשר להחליף בריבה מסוג או טעם אחר אבל זה ישפיע על התוצאה הסופית.
  • אפשר לגוון בסוג האגוזים או להחליף שקדים בעוד אגוזים ולהיפך מה שחשוב זה לשמור על הכמויות ולא לטחון דק אלא לקצוץ
ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשיםריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים

ריבועי אגוזים ושקדים עם ריבת משמשים