לחמניות פרעצל

 לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל הן הלחמניות של מרקו. מי לא מכיר את מרקו שחיפש את אמא שלו בארגנטינה. כל חופש גדול אחי ואני ראינו את הסדרה ותמיד ניסיתי לדמיין מה הטעם של הלחמניות שמרקו כל פעם הוציא מהתיק שלו. יום אחד ראיתי מתכון נהדר של חן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי ללחמניות מרקו והחלטתי שאני חייבת לנסות להכין. אין מישהו שלא התלהב מהלחמניות היפהפיות והטעימות הללו. מתכון מושלם של לחמניות פרעצל אני ממליצה לכם ממש בחום לשמור את המתכון במועדפים

לחמניות פרעצל

מצרכים

20 לחמניות עגולות או ארוכות

1 ק"ג קמח לבן או קמח ייעודי ללחם
כפות שטוחות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
כף מלח
2 כפות סוכר
60 
מ"ל שמן (1/4 כוס)
50 
גרם חמאה רכה (לפרווה מרגרינה או 3 כפות שמן)
480 
מ"ל חלב (2 כוסות) לפרווה חלב צמחי
120-240 
מ"ל מים (1/2-1 כוס)

בישול הפרעצל
2
 ליטר מים
50
 גרם אבקת סודה לשתייה
1
 כף מלח

ציפוי הפרעצל
מלח עבה/שומשום/פרג מה שטעים לכם

לחמניות פרעצללחמניות פרעצל

אופן הכנה

  • מנפים קמח עם גלוטן לקערת המערבל
  • מערבבים פנימה שמרים וסוכר (שמרים טריים אני מפוררת לתוך הקמח בעזרת הידיים)
  • מוזגים את החלב תוך כדי ערבול במהירות איטית
  • מוסיפים מלח, שמן, חמאה רכה וממשיכים לערבל
  • מוסיפים מים לפי הצורך מתחילים ברבע כוס מים צריך להתקבל בצק יציב, אחיד, גמיש ומעט רך אבל לא דביק
  • לשים את הבצק כחמש עד עשר דקות ומעבירים לקערה גדולה ומשומנת בכף שמן. הופכים את הבצק בקערה כדי שיצופה בשמן ומכסים בשקית ניילון גדולה. מתפיחים להכפלת נפח כשעה
  • לאר הכפלת נפח מחלקים את הבצק ל- 20 חלקים שווים בגודלם.
  • יוצרים מהם כדורים או לחמניות ארוכות ומניחים על נייר אפייה שפיזרנו עליו מעט קמח. מכסים בניילון שכיסה את הבצק ומתפיחים כ - 20 דקות ובזמן הזה מכינים את מי הבישול
  • בסיר בינוני ורחב שמים מים, סודה לשתייה, מלח ומביאים לרתיחה
  • מבשלים את הלחמניות דקה כל צד ומוציאים אותן מהמים בעזרת כף גדולה מחוררת
  • מניחים את הלחמניות המבושלות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. את נייר האפייה אני ממליצה למרוח עם מברשת בשמן או לפזר עליו קמח כדי שהלחמניות לא יידבקו
  • בעזרת סכין חד חורצים את הלחמניות, שלושה פסים או בצורת איקס ומפזרים מעל מלח גס או תוספת אחרית שטעימה לכם
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 15 עד 20 דקות
  • ניתן להקפיא את הלחמניות
לחמניות פרעצל