סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש ברוטב טחינה ואגוזים

סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש
ברוטב טחינה ואגוזים

סלט קינואה עשיר עם ירקות שורש צלויים בתנור. השתמשתי בקולורבי , סלק ובטטה. תיבלתי את הירקות בפסטו בזיליקום ובאריסה חריפה הוספתי מאש מבושל ואגוזי מלך קלויים והכי חשוב רוטב טחינה שמחבר טעמים. סלט שהוא ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה

סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש ברוטב טחינה ואגוזים

מצרכים

3 סלקים טריים (עדיף בגודל בינוני קטן הם יותר טעימים)
3 יחידות קולורבי טרי (המלצה לקחת בגודל בינוני קטן הם יותר טעימים)
2 בטטות בגודל בינוני
100 גרם ממרח פסטו מוכן
1 כפית גדושה ממרח אריסה חריפה
1/4 כוס שמן זית
1 כוס קינואה
2 כוסות קטניות מאש מבושלות לפי הטעם (או כל סוג אחר שטעים לכם)
1/4 כוס טחינה גולמית
לימון טרי
מלח/פלפל שחור

אופן הכנה

ירקות שורש צלויים בתנור

  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות. 
  2. להסיר את הקליפה מהסלק, בטטה וקולורבי. לחתוך לקוביות בגדול בינוני (2 ס"מ על 2 ס"מ)
  3. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה למרוח את הנייר במעט שמן.
  4. בקערה גדולה לערבב את הקוביות שחתכנו יחד עם 1/4 כוס שמן זית,2 כפות ממרח פסטו וכפית גדושה אריסה חריפה. 
  5. להעביר לתבנית. להכניס לתנור שחיממנו מראש ל- 190 מעלות ולאפות כחצי שעה.
  6. השורשים צריכים להתרכך ולקבל גוון חום בהיר-זהוב. לשים לב לא לשרוף או לייבש באפיית יתר.

סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש ברוטב טחינה ואגוזים

סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש ברוטב טחינה ואגוזים

קינואה 

  1. לשטוף את הקינואה היטב (במסננת עם חורים צפופים) 
  2. לשים בסיר בינוני יחד עם 2 כוסות מים וכפית מלח. לכסות את הסיר, להביא לרתיחה ואז להחליש את האש ולבשל עשרים וחמש דקות
  3. להשאיר את הקינואה בסיר ולא לפתוח את המכסה כעשרים דקות נוספות. 
  4. להעביר לקערה גדולה ולערבב עם מזלג
  5. להוסיף את ירקות השורש והקטניות המבושלות לקינואה ולערבב. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לקלות את אגוזי המלך במחבת או בתנור, לצנן ולהוסיף לסלט ולערבב

רוטב טחינה

  1. בקערה קטנה לערבב 1/4 כוס טחינה גולמית עם 1/2 כוס מים קרים
  2. להוסיף מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל לפי הטעם, אפשר גם שן שום כתושה
  3. לערבב לקבלת רוטב טחינה סמיך. אם סמיך מידי הוסיפו עוד מים קרים לפי הצורך
  4. ניתן להוסיף לטחינה מעט אריסה חריפה

אני ממליצה לסדר את הסלט בקערה הגשה רחבה ולא עמוקה מידי לפני ההגשה לשולחן מפזרים את הטחינה מעל הסלט בנדיבות. הסלט נשמר במקרר כשלושה ימים.

הערות והצעות

  • אם אתם אוהבים עשבי תיבול ניתן להוסיף לסלט פטרוזיליה/כוסברה טרייה קצוצה. 
  • גם עירית או בצל ירוק ישתלבו כאן נהדר עם הטעמים
  • לא אוהבים קינואה? אפשר להכין את הסלט על בסיס בורגול או קוסקוס
  • אפשר לגוון בירקות הצלויים ולהשתמש בכרובית/ברוקולי/כרוב לבן ועוד.

סלט קינואה עם ירקות שורש וקטניות מאש ברוטב טחינה ואגוזים