ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

כל מה שצריך להכנת ריבועי לוטוס זו קערה מטרפה ותבנית. תוך פחות מחצי שעה יש לכם ריבועים טעימים. בחמש דקות הכנתי ריבועי לוטוס משגעים. בחשתי את כל החומרים בקערה עם מטרפה והוספתי שוקולד צ'יפס מריר ולבן. יצאו ריבועים רכים  עם ריח משגע וטעם נהדר של ממרח לוטוס

ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

מצרכים

תבנית בגודל 18 ס"מ על 27 ס"מ

140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט אבקת סודה לשתייה
50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/4 כוס)
2 ביצים גודל
L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
200 גרם ממרח לוטוס (1/2 צנצנת)
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

אופן הכנה

  • לרפד תבנית בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 180 מעלות
  • בקערת גדולה לשים חמאה רכה, שמן ,ממרח לוטוס וסוכר חום. לערבב עם מטרפה
  • להוסיף לקערה ביצים ותמצית וניל ולערבב
  • לנפות יחד קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף לקערה ולערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית וליישר
  • לפזר שוקולד צ'יפס לבן ומריר מעל ולאפות כ- 20 דקות, לא לאפות יותר מ- 20 דקות אחרת יצאו ריבועי לוטוס יבשים וקשים לצנן היטב ולחתוך לריבועים

ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפסריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס

הערות והצעות

  1. לפרווה יש להמיר חמאה במרגרינה או שמן קוקוס
  2. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת ולציפוי זה יוצא מעולה ממש
  3. ממרח לוטוס חלק או קראנצ'י שניהם יתאימו למתכון
ריבועי לוטוס עם שוקולד צ'יפס