עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד

עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד

עוגת טורט גבוהה, טעימה ומאוד ביתית. שילוב נהדר בין מיץ תפוזים טרי, קוקוס ושוקולד מריר.
אני מכינה עוגת תפוזים שנים עוד לפני שלמדתי קונדיטוריה וזו אחת העוגות הכי אהובות עלי ועל המשפחה. המתכון מהספר של נירה שויאר שנקרא "עוגות לכל עת" ואני ערכתי בו מספר שינויים.
אפשר לאפות את העוגה בסיר פלא (כמו בתמונה) ואפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ולמלא בפנים קצפת ולצפות בציפוי שוקולד וכך להפוך אותה לעוגה חגיגית שתקצור המון מחמאות .
וידוי קטן קיבלתי את הספר הזה מתנה לחתונה מנירה עצמה,
התברר לי כי היא קרובת משפחה שלי מהצד של חגי.
שם המשפחה של חנה אמו של חגי לפני הנישואין היה שויאר
.
עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד

מצרכים

סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 200 גרם סוכר (1 כוס)
6
 חלמונים מביצה גודל L
1
 כף תמצית וניל
2
 כפות מיץ לימון
1
 כף קליפת לימון מגוררת דק
1
 כף קליפת תפוז מגוררת דק
קורט מלח

 120 מ"ל שמן (1/2 כוס)

180  גרם קמח (1/4 1 כוסות)
1
 כפית גדושה אבקת אפייה
 100
גרם קוקוס (1 כוס)
50
 גרם שוקולד מריר מגורר או קצוץ
 120
מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס)

6  חלבונים מביצה בגודל L
50
 גרם סוכר (1/4 כוס)

זיגוג שוקולד

 50 גרם שוקולד מריר
25
 גרם חמאה (מרגרינה או שמן קוקוס לפרווה)
2
 כפות חלב (מים או חלב קוקוס לפרווה)

עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולדעוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן תבנית או לרפד בנייר אפייה.
  • שמים בקערה גדולה סוכר, חלמונים, תמצית וניל, מיץ לימון, גרירת לימון/תפוז וקורט מלח. מערבבים היטב עם מטרפה . מוזגים פנימה לאט ובעדינות את השמן תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד ליצירת תערובת אחידה ואוורירית
  • לנפות יחד קמח, אבקת אפייה. לערבב פנימה קוקוס ושוקולד קצוץ. להוסיף לתערובת החלמונים יחד עם מיץ תפוזים לסירוגין ,לערבב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. לשים לב לא לבחוש יתר על המידה זה יפגום במרקם של העוגה.
  • להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש. שימו לב לא להקציף יותר מידי שלא יהיה קצף נוקשה מדי . לקפל החלבונים בעדינות לתערובת ולהעביר לתבנית משומנת ומקומחת (אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה משומן זה עוזר לשחרר ביתר קלילות את העוגה מהתבנית)
  • אפייה ב- 170 מעלות כ-50 דקות. אם אופים בסיר פלא, לחכות כ-15 דקות לצינון קל של העוגה ואז להפוך אותה על גבי צלחת ההגשה
  • הכנת זיגוג שוקולד יש לשים בצלוחית מזכוכית את כל החומרים ולחמם במיקרוגל (בעצמה בינונית ולא גבוהה אחרת השוקולד יישרף) כדקה לערבב היטב ולצפות את העוגה

הערות והצעות

  1. אם ממש לא אוהבים קוקוס אפשר להחליף לאגוזים או שקדים טחונים באותה הכמות
  2. אין לכם מיץ תפוזים? אפשר להחליף בוורמוט או יין מתוק אחר או כל נוזל עם טעם שאוהבים.
  3. אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב ולהגדיל את הכמות ל 100 גרם בתוך העוגה וגם בזיגוג
עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד

עוגת טורט תפוזים עם קוקוס ושוקולד