נשיקות מרנג שוקולד
יש לי
זיכרונות ילדות מתוקים בהם נשיקות מרנג צבעוניות ענקיות שנשברות בביס הראשון
לפירורים. לטעמי נשיקות שמכינים בבית עדיפות על אלו הקנויות מכיוון שהן יותר
טעימות ופחות דחוסות. נשיקות שוקולד אני מכינה עם שוקולד מריר מומס אותו אני משלבת
עם הקצף. מה שכיף במתכון הזה שלא צריך כישורי זילוף רק שתי כפות וקצת סבלנות עד
שהנשיקות יהיו מוכנות לאכילה.
מצרכים
100 גרם חלבונים מביצה גודל L (מ-3 ביצים)
200 גרם סוכר (1 כוס)
100 גרם שוקולד מריר
סיר גדול שמעליו מניחים סיר בינוני (בן
מרי)
2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה
אופן הכנה
- ממלאים מים בסיר הגדול בכמות של
שליש מגובה הסיר, מניחים על הגז ומביאים לרתיחה
- בסיר בינוני שמים את הסוכר
והחלבונים ולאחר מכן מניחים אותו מעל הסיר הגדול בו הרתחנו מים. חשוב שהרתיחה
לא תהיה חזקה.
- עם כף עץ מערבבים את הסוכר
והחלבונים, חשוב לערבב בעדינות ולא להקציף את התערובת. בוחשים עד שהסוכר נמס
ולא נותרים גרגרי סוכר. השיטה היא להרים מעט תערובת עם הכף ולבדוק עם האצבעות
(נקיות כמובן) שאין גרגרי סוכר בתערובת והכל נמס
- ברגע שהסוכר נמס לגמרי מכבים את
האש ומעבירים את התערובת לקערת הקצפה. מקציפים כ-10 דקות עד לקבלת קצף (מרנג)
יציב ונוקשה
- ממיסים את השוקולד, אפשר
במיקרוגל או על בן מרי.
- לוקחים מעט מהשוקולד המומס
בעזרת כפית או כף ומזליפים פסים על גבי הקצף בקערה ולאחר מכן מרימים עם כף
מהתערובת ובעזרת עוד כף מורידים את הקצף עם השוקולד לתבנית אפייה מרופדת
בנייר אפייה כאשר פסי השוקולד בחלק העליון של הקצף (ראו בתמונות)
- ברגע שסיימנו לקחת מהשכבה
העליונה של הקצף בקערה, חוזרים על התהליך עם זילוף השוקולד המומס ושוב מרימים
קצף עם שוקולד בעזרת שתי כפות ומעבירים לתבנית.
- מחממים תנור ל-100 מעלות ואופים
כשלוש שעות עד שהקצף (המרנג) מתקשה ומתייבש גם בפנים. יש לקחת נשיקה אחת, לחתוך
באמצע ולראות אם המרנג התייבש מבפנים. השוקולד עדיין יהיה רך ונמרח ויתקשה
לאחר קירור מלא. חשוב לאחסן בקופסה אטומה.
הערות והצעות
- חשוב מאוד להקפיד על המסה מלאה של הסוכר בזמן בישול החלבונים על מנת שהמרנג יהיה מוצלח ולא גרגרי
- בהחלט אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב.
- ניתן לאפות בטורבו אם הכנתם כמה תבניות בחום נמוך,50-70 מעלות תלוי בתנור שלכם ושימו לב להחליף בין התבניות בזמן האפייה