ריבועי עוגת גבינה לימונית
השילוב בין גבינה ללימון נפלא לטעמי.
הכנתי ריבועי עוגת גבינה לימונית עם קרם שמנת חמוצה ושוקולד לבן.
אל תוותרו
על שכבת הקרם כי הוא כל כך מוסיף לעוגה והופך אותה לטעימה ממש
העוגה מתאימה
לחובבי הלימון כי היא מעט חמצמצה.
מצרכים
לתבנית מלבנית בגודל 25 על 30 ס"מ
בסיס
250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה
750 גרם גבינה לבנה 5%300 מ"ל יוגורט 3%
200 גרם סוכר (1 כוס)
60 מ"ל מיץ לימון טרי (1/4 כוס)
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
3 ביצים גודל L
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
ציפוי
400 מ"ל שמנת חמוצה 15% (2 גביעים)2 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון טרי
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
בסיס
לערבב ביסקוויטים טחונים דק וחמאה מומסת. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהדק את התערובת. לשמור במקררמלית גבינה
- לחמם תנור ל 170 מעלות
- לערבב יחד את כל המצרכים של מלית הגבינה אני מערבבת עם מטרפה כדי שלא יהיו גושים.
- להוציא את התבנית ששמרנו במקרר עם בסיס הביסקוויטים ולהעביר אליה את תערובת הגבינה לאפות כ- 40 דקות.
- העוגה צריכה להיות בהירה ולא זהובה ,יציבה ומעט רוטטת אך לא נוזלית.
- להוציא מהתנור ולמרוח על העוגה את הציפוי ולהחזיר לתנור להמשך אפייה, לגבי זמנים נא לעבור לפסקה הבאה
ציפוי
- להמיס שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- לערבב יחד שמנת חמוצה, סוכר ומיץ לימון, להעביר 2 כפות לשוקולד הלבן, לערבב ואז להעביר את השוקולד לקערה עם השמנת. לערבב לתערובת אחידה ולמרוח על העוגה ברגע שהיא מוכנה.
- להחזיר את העוגה עם ציפוי השמנת לעוד 5 דקות אפייה. להוציא מהתנור ולצנן.
- לאחר שהעוגה התקררה להעביר למקרר ולתת לה להתייצב לפחות חמש שעות לפני שטועמים ממנה
הערות והצעות
- אפשר להכין בסיס דק יותר או להכין בסיס מבצק פריך.
- אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 9% לציפוי או ביוגורט יווני באותה הכמות.
- העוגה ממש קלה להכנה רק בבקשה הקפידו על השלבים והכי חשוב להתאפק שהיא תתקרר ממש טוב. לפחות חמש שעות לפני שטועמים .
- אני אופה את העוגה בתבנית מלבנית, לכן קראתי למתכון ריבועי עוגת גבינה אבל אפשר בהחלט לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ.
- העוגה לא צריכה להיות גבוהה