עוגת קוקוס ושוקולד בחושה

עוגת קוקוס ושוקולד בחושה

איך אני אוהבת עוגות קוקוס בחושות, במיוחד את העוגות שאפשר ליישר בלי להרגיש. קבלו אותה עוגת קוקוס רכה וטעימה עם שוקולד. לא צריך כאן מיקסר ולא יותר מידי עבודה פשוט לערבב ולהכניס לתנור. אני אוהבת לקצוץ שוקולד חלב או מריר לתוך העוגה אבל אפשר לבחור בשוקולד צ'יפס כדי לחסוך את פעולת החיתוך. הבעיה היחידה היא שצריך לחכות בסבלנות עד לקירור מלא של העוגה כדי להתחיל במלאכת היישור האהובה עלי.

עוגת קוקוס ושוקולד בחושה

מצרכים

לתבנית אנגלישקייק 1 בגודל 11 ס"מ על 29 ס"מ

80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים גודל L
120 מ"ל חלב או מיץ תפוזים (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
140 גרם קמח (1 כוס)
3 גרם אבקת אפייה
75 גרם קוקוס (3/4 כוס)
50 גרם שוקולד חלב או מריר קצוץ

עוגת קוקוס ושוקולד בחושה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן תבנית או לרפד בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה מערבבים יחד שמן, סוכר וביצים. תוך כדי ערבוב מוסיפים חלב ותמצית וניל
  • מנפים יחד קמח ואבקת אפייה בקערה נפרדת, מוסיפים קוקוס ושוקולד, מערבבים ומעבירים לקערה הגדולה עם החומרים הרטובים.
  • יש לערבב רק עד אחידות ולא יותר. לא נורא אם יישארו כמה גושים עדיף על פני ערבוב יתר שיוצר מרקם צמיגי. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ- 40 דקות
  • אפשר לפזר אבקת סוכר או לצפות בגאנאש שוקולד אם רוצים

הערות והצעות

  1. אפשר לאפות בתבנית שקעים של מאפינס במקום עוגה שלמה
  2. אם רוצים אפשר לפזר עוד 50 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס מעל העוגה לפני שמכניסים לתנור
  3. לפרווה שימו חלב קוקוס או מיץ תפוזים ושוקולד מריר פרווה.
  4. לא אוהבים קוקוס? חבל אבל אפשר להחליף באגוזים או שקדים טחונים גס. לא קמח שקדים
עוגת קוקוס ושוקולד בחושה